設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: buzz1229

[討論] ONKYO轉會DENON後感 (FINISHED)

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

ONKYO轉會DENON後感 (FINISHED)

正包膠,我都用過安穚同天龍 amp,現用緊先峰。
如 ching鐘意睇戲刺激,如槍戰,爆炸、、 天龍俾出黎個種埋身聲,撞擊感。只此一家。當然就唔好對天龍係演唱會/聽 cd 方面表現有任何幻想喇。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

進階玩家

ONKYO轉會DENON後感 (FINISHED)

我今日都升左級
晚上去左試3部機,DENON 4810 ,4310同埋馬仔7005
4810同4310比較過兩者相距唔遠..馬仔7005對我黎講比較斯文...
可惜4810只有最後一部陳列品,所以入左部全新4310
由Denon 2309 -> 4310 ,感覺唔錯
Ching:4310現家幾$入手呀?因我對3d不感興趣!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

專業玩家

Coma hinge
You got all flagship pre and power amp with 2 jl113
Of course no complain

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我又唔覺onkyo唔夠爆, 我set到地動山搖, 上過黎嘅師兄都冇投訴! 有D直頭叫停tim! 反而我上我個fd到聽全套MK ...
tangcoma 發表於 2011-2-13 02:28

明顯你FD SET得差 講笑....哈哈

不過如果你唔用兩隻113,可能又做唔到呢,
係SHOWROOM度我SET一隻113,都夠係300幾尺度掃頭髮,地動山搖
兩隻113,E前聽過可能玩到掃口候,差D CALL白車
如果兩隻113都冇料到,真係冇咩可能=_=
正如之前聽兩隻18吋,又係潛到好似比人衝落廁所咁,好勁好正

學D前輩講,你夠功力,ONKOY都有P仔分析力,
P仔都有D記埋身動態,什麼機本身有什麼取向已經唔重要,
因為都出得返自己想要的音效
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

tangcoma兄,我諗onkyo既頂班型號應該沒有我提到807既問題,加上你用上非常夠力既後級更填補了onkyo ...
buzz1229 發表於 2011-2-13 11:27

最衰av前級選擇真係好少!denon AVP曾經都想試下!but冇我喜歡嘅黑色!同av野出得太快了!所以onkyo真係好高性價比!一用就4代!Denon未來嘅flagship一定要試下!師兄用咩機都唔緊要!最緊要自己玩得開心!我以前用雜嘜7.1套裝speakers加部denon 2xxx amp加32" crt mon玩!一樣咁正咁開心!
D-Box & Crowson Motion System
JVC Laser 8K HDR DLA-NZ9
madVR ENVY Extreme MK2
oppo UDP-205/PS5/Xbox Series X/Apple TV 4K 3rd Gen
Trinnov Altitude 32-1624
JL Audio F113v2
Procella Audio P5 P5V P6V P8 P

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

明顯你FD SET得差 講笑....哈哈

不過如果你唔用兩隻113,可能又做唔到呢,
係SHOWROOM度我SET一 ...
鐵心心 發表於 2011-2-13 15:05

我第一部高清amp係onkyo 905! 當時係用1隻velodyne spl 12"! 我記得當時都係幾爆下!可能真係人人set機唔同!本身自己係低音狂!我鐘意set到有咁爆得咁爆!咁之後入了魔一樣、加多隻!跟住加兩隻!高峰期用3隻12"spl. Velodyne! D人以為我痴左線!而家2隻F113更加上一層樓!玩av知自己鐘意咩聲底,其實多多少少都可以set得到出黎!
oppo UDP-205/PS5/Xbox Series X/Apple TV 4K 3rd Gen
Procella Audio P5 P5V P6V P8 P

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我第一部高清amp係onkyo 905! 當時係用1隻velodyne spl 12"! 我記得當時都係幾爆下!可能真係人人se ...
tangcoma 發表於 2011-2-13 19:18

所以都冇話邊部機唔得既,什麼都講夾同配,
而且又有個人口味,ONKOY都可以玩到好埋身

不過你一定係低音狂 哈哈
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

所以都冇話邊部機唔得既,什麼都講夾同配,
而且又有個人口味,ONKOY都可以玩到好埋身

不過你一定係低音狂{ ...
鐵心心 發表於 2011-2-13 19:45

"冇話邊部機唔得既,什麼都講夾同配,
而且又有個人口味,ONKOY都可以玩到好埋身"

贊成﹗
PANASONIC VT20H
PIONEER SC LX 75
PIONEER BP LX 55
CYRUS 8 XPDQ (WITH PSX)
CYRUS SMART POWER X 2 (MONO)
CYRUS 8CDSE
FRONT: PMC FACT 3
CENTRE: PMC DB1+
BACK: WHARFEDALE
SUB: VELODYNE SPL-1000 ULTRA
MAC

1萬

鉑金玩家

tangcoma兄,我諗onkyo既頂班型號應該沒有我提到807既問題,加上你用上非常夠力既後級更填補了onkyo ...
buzz1229 發表於 2011-2-13 11:27

C兄,平機玩得好先係叻,唔好睇少自己,加油
玩機冇分平貴,只分效果

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

C兄,平機玩得好先係叻,唔好睇少自己,加油
玩機冇分平貴,只分效果 ...
鐵心心 發表於 2011-2-13 19:48

絕對應同!