設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pineapple2007

[Jazz & Classical] venus record sacd

進階玩家

venus record sacd

你意思指啲碟呢度一堆果度又一堆?睇多幾次就習慣ga la。話唔定好物沈歸底!

其實我未喺嗰度買過CD, 但我有留意到有啲CD價錢係貴過外面。以我自己經驗,喺Choice買咗黑膠甘耐,價錢倒算公道。我覺得老闆唔係嗰班炒高碟價的人,我諗特別貴嗰啲應該係佢自己入的貨,計出黎個價變得比行貨貴好多。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

新仔玩家

VERY GOOD!!!

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你意思指啲碟呢度一堆果度又一堆?睇多幾次就習慣ga la。話唔定好物沈歸底!

其實我未喺嗰度買過CD, 但我 ...
mooche 發表於 2011-2-12 10:14

你自己唔上點解你要毒我呀 今日無啦啦自己會係上面出現仲要 ...再係咁就算再見到venus果幾隻sacd都

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我唔發燒但我bi-家!!
我係天生購物狂....但我無錢

進階玩家

回復 23# pineapple2007

果然係天生購物狂!我好鄧你開心!絕對有理由相信你被毒至非常痛快,欲拒還迎tim!

老闆豐哥(?)係識音樂之人,佢常有好嘢介紹,中毒有幾深就要睇吓你時運高唔高啦。順帶一提:下次記得叫老闆打個折比你,甘就可以買得爽啲啦!

無諗過佢會有Rodrigo Y Gabriela的Live In Japan。以前係188聽過幾隻佢哋啲碟,聽落幾正,不過最終一隻都冇入......

有冇去搖擺廊睇過?

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  pineapple2007

果然係天生購物狂!我好鄧你開心!絕對有理由相信你被毒至非常痛快,欲拒還迎tim!
...
mooche 發表於 2011-2-12 19:55

搖擺廊?係我公司附近緊會成日去啦 不過我多數office hours去行成日都好似包場咁有啲唔自然  師兄你都成日去可能我地見過......hifi choice有discount ka唔早講唔知通常有幾多折頭呢

進階玩家

回復 25# pineapple2007

我都想日頭可以去...... 講真我去嗰度最唔鍾意獲獲比條宅女四眼妹"目及"住哂,以為我偷嘢甘話。

我諗應該會有九折。其實以前(起碼2年前)啲discount係一個店員比我的。不過佢冇做之後老闆都繼續有比。

Mofi隻Rickie Lee Jones掂唔掂?

星級玩家

我都想日頭可以去...... 講真我去嗰度最唔鍾意獲獲比條宅女四眼妹"目及"住哂,以為 ...
mooche 發表於 2011-2-13 00:16

我都超憎條四眼妹 ...每次一入去就老跟老bear好似我係賊咁  ,我雖唔買得多但都經常叫有幫襯ar(2010年下半年無一萬都9千啦) 真係唔知佢想點,究竟佢想幫我(佢應該好唔熟product)或想監視我

---------有9折ka 下次問下佢先
---------Mofi隻Rickie Lee Jones 未聽呀不過以前層經聽過sample disc幾得

進階玩家

回復 27# pineapple2007

你之前買過嘢,尤其係老闆介紹的CD,你想要個折頭,相信佢唔會托你手掙嘅。

以我觀察pineapple兄好似幾鍾意SACD。容許我今日再毒多你一次,無論如何,Oliver Nelson隻The Blues and Abstract Truth一定要買!

http://store.acousticsounds.com/ ... -Hybrid_Stereo_SACD

星級玩家

你之前買過嘢,尤其係老闆介紹的CD,你想要個折頭,相信佢唔會托你手掙嘅。

以我觀 ...
mooche 發表於 2011-2-13 01:30

Analogue 出sacd近300蚊 ...呢隻之前都有睇過但唔記得邊間了 下次行開再留意下先thanks

進階玩家

Analogue Productions的SACD喺信昌標兩舊四,會員有九折,埋帶都係兩舊一椂,OK喎。你噚日買的MoFi-Rickie Lee Jones同埋Cisco-細川綾子都係信昌代理,喺陳列室買應該會平啲。

會員年費五草,入會時以正價買一隻碟就搞掂。你是呢類碟的常客,入會實有So。