設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: agic

[請教] 台湾高級音响編輯注目>>迷姬3水晶+迷姬1水晶

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

禁乜鬼。
好樂手難搵,
好樂評人更難求!
個個放毒都 sell 架啦。
樂評越詳盡,先越見功力。
成日都係得“好聲”,“好聽”兩字。
真係搵鬼睇咯!
你睇下 Xover 大師購 Classic, Jazz, rock, hardware 幾正呀。
我成日開著呢個 post 做 background music 架。
而家就係咁做緊。
ps: 今次御前 可能用呢個 version 出。

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
agic + 8

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
禁乜鬼。
好樂手難搵,
好樂評人更難求!
個個放毒都 sell 架啦。
樂評越詳盡,先越見功力。
成日都係得“ ...
plnl88 發表於 2011-2-2 22:34

好!見師兄甘捧場講多幾粒,最多两黄一紅被人趕岀場,由頭做新仔

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
回復 61# plnl88

御前系边度尼???

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

御前系边度尼???
agic 發表於 2011-2-2 22:41

有個香港官方 charity ball。而家重度緊 run down。
我地玩開 original 日本 version,我想用呢個 version 做 opening 中間轉番大 band rumba,
尾再入番呢個 bossa out。應該玩理 fly me。

係啵:agic 大師,心想事成,身體健康,恭喜發財!

3萬

鑽石玩家

QQ
有個香港官方 charity ball。而家重度緊 run down。
我地玩開 original 日本 version,我想用呢 ...
plnl88 發表於 2011-2-2 22:50

失敬ching,原來有官職,真系多謝你鍾意我推介
我地班聽到一定好high,証明可以拍住日本polydor全盛期錄音,
如果得既整個final mix track我過瘾下都好喎

恭喜發財,多謝ch一句話,幫我掃走霉氣吾敢當,班門弄虎失禮晒

1萬

黃金玩家

失敬ching,原來有官職,真系多謝你鍾意我推介
我地班聽到一定好high,証明可以拍住日本polydor全盛期錄 ...
agic 發表於 2011-2-2 23:26

大師誤會了。
是官方做慈善又唔想花錢請 Pro band。
搵到我舊老細隊業餘班底,我幫手做 band manager 乍。
final mix track 要睇 production 有無 right 了。
不過佢地的水準只到 night club house band 的水平,會令大師失望的。

3萬

鑽石玩家

QQ
大師誤會了。
是官方做慈善又唔想花錢請 Pro band。
搵到我舊老細隊業餘班底,我幫手做 band manager 乍。 ...
plnl88 發表於 2011-2-2 23:33

都系期待,聽吾到,都要請你轉述下現場反應,
敢問你舊老細都系HK jazz icon呀

1萬

黃金玩家

都系期待,聽吾到,都要請你轉述下現場反應,
敢問你舊老細都系HK jazz icon呀 ...
agic 發表於 2011-2-2 23:52

佢唔係 jazz icon。
佢離開 band 界多年,
但爛癮,以前成日走去 fringe 同 d 鬼 jam。
都識好多音樂人如 ricky fung,tony capio,late dennis diaz and 肥媽‥‥等等。
因是城中名人,故人地比面請佢隊 band 去做 charity balls 啫 。
名就唔方便開了。

咦,佢都識 skip 同 black stage 個女老板架喎。

3萬

鑽石玩家

QQ
佢唔係 jazz icon。
佢離開 band 界多年,
但爛癮,以前成日走去 fringe 同 d 鬼 jam。
都識好多音樂人如  ...
plnl88 發表於 2011-2-3 00:07

ching吾知重有咩新vocalist介紹,好似有公司揾好声新人喎

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Try to find 迷姬-花彩蝶, please advise where can find?