設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Maldini

[其他] 1>6月入左...........(P.10)

黃金玩家

Very good!
- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

星級玩家

原來你爬我舊POST..............講笑je................我唔算厲害................我300隻內炸................開影碟鋪執粒都似 ! ha ha .............. !

平時都好少可咁有心機爬文, 見到ching 你o的碟, 按下一頁按下又一頁,咁就爬晒全部=0= 最緊要有埋介紹, 真係好有心機, 支持!!!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

平時都好少可咁有心機爬文, 見到ching 你o的碟, 按下一頁按下又一頁,咁就爬晒全部=0= 最緊要有埋介紹, 真 ...
wadee0320 發表於 2011-11-7 20:47

HA HA........... ! 多謝支持 ! 依家通常2,3個月先POST一次呢個POST !

鉑金玩家

10,11,12月入左部份..........

呢3個月唔算買好多…………..戲黎講10隻都冇………..反而演唱會先至重手 !

港版

Rise of the Planet of the Apes 猿人爭霸戰:猩凶革命 ~ 呢套秋唔到時間入戲院睇………睇完又覺得幾正……….有溫情一面………結局都OK…….係唔捨得入面有隻好似Q版king kong果隻 !

Transformers 3: Dark of the Moon變形金剛 3 黑月降臨 ~ 呢隻冇入到鐵………反而心急入左百冇版……….冇辦法………..急住翻睇 ! 黎梗應該會入2月隻日版3D 4碟版 !

CAPTAIN AMERICA 美國隊長 ~ 呢隻鐵真係深刻………..洗云MK都冇……….炒價入左 ! 套戲整體OK……….係結局若有所失甘 !

Jurassic Park 侏羅紀公園 1>3集 BOXSET ~ 超鍾意呢套………….終於等到…………可惜第一集畫質唔掂 , 只好過DVD dd , 另外兩集就好好多 !

天煞西部反撃戰 ~ 都幾好睇 ………….丹尼爾都係我偶像之一 ………..套戲佢一樣甘屈機…………….結局話好又得………唔好又可以 !

竊聽風雲 2 ~ 又係秋唔到時間入戲院睇………….睇完覺得都幾正………….不過覺得第一集正DD……………可能呢集講太多我唔熟悉嘅金融 !

熱浪球愛戰 ~ 見到兩個娜姐………..已經唔理………..照入…………可惜JEANA戲份少得可憐 ! 套戲好唔好睇……….都OK 既………………係睇人………..劇情大家一早估到…………開頭輸獲甘………..結局攞番彩果D !

喜愛夜蒲 ~ 終於等到出Blu-ray………….差dd就買左DVD………….見JEANA擔正…………睇睇正唔正先……………….睇完另有發現………..連詩雅喺入面好搶………..JEANA都冇佢甘多戲份 ! 開頭嘅拍攝手法好正 ! 連詩雅首 'I'm still loving you'' 都好好聽 !

夏日樂悠悠 ~ 為Baby而入 , 其實套戲唔錯………有D似夏日麼麼茶………. 套戲靚人靚景……….尾段幾感人吓…………. 戲入面Bady真係好靚 !

日版

哈爾移動城堡 ~ 呢套其實未睇過.............見甘多C兄讚好.............於是入左..............睇完都OK.................但仍不及”天空之城” !

演唱會

少女時代 ~ JAPAN FIRST TOUR GIRLS’ GENERATION(豪華初回限定盤) [Blu-ray] ~ 少女時代個勢實在太利害………..黎梗會喺HK開演唱…………..雖然未興奮到要入場睇………….本身又冇聽開佢地D歌………….但今次喺日遜訂開野…………..又見佢地將出1st Blu-ray………………順手入埋本寫真集 !

看後感
個演唱會D歌非常輕快………….慢歌較少………….成場換左6>7套衫…………..最鍾意同著得最奈係頭果件白色…………..有首歌玩黑天鵝FEEL…………..之後中後段又有坐船……………最深刻係中後段果個MOVIE………….講個少年幻想D途人係少女時代…………..非常爆笑 ! 整體聲畫都好……………..高清之下睇靚野係唔同D !

GLAY ~ HAPPY SWING 15th Anniversary SPECIAL LIVE ~We Love Happy Swing~in MAKUHARI-Complete Edition

http://www.post76.com/discuss/vi ... 7993&highlight=

看後感
兩場各有水準………..如果只可選一場………..我較鍾意 31/7 果場 , 因為衣著正(TERU紅色西裝…..好搶 !) 曲目都覺得正DD !

30/7場 ~ 特別唱了”中島美嘉”喺電影”NANA”嘅 一色 ! 唱得唔錯 ! 同唱了”嵐”喺花樣男子2(流星花園2) 嘅Love so sweet !
正歌 : Yes, Summerdays , 一色 , LAYLA , Love so sweet !

31/7場 ~ 特別唱了”高橋洋子” 喺”EVA”嘅 残酷な天使のテーゼ , 幾特別 , 另一種風格 ! 同唱了”JITTERIN’JINN”嘅” 夏祭り” ----呢首其實我都唔熟 !
正歌 : 航海 , 残酷な天使のテーゼ , サバイバル , SHUTTER SPEEDS のテーマ  , STARLESS NIGHT !

總括黎講都係好正 , 見證GLAY嘅15年………….. !

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
mchim3010 + 8

查看全部評分

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

夏日樂悠悠 ~ 為Baby而入 , 其實套戲唔錯………有D似夏日麼麼茶………. 套戲靚人靚景……….尾段幾感人吓…………. 戲入面Bady真係好靚 !

明天去入貨先

鉑金玩家

夏日樂悠悠 ~ 為Baby而入 , 其實套戲唔錯………有D似夏日麼麼茶………. 套戲靚人靚景……….尾段幾感人吓… ...
yk0823 發表於 2011-12-24 00:01

! 希望唔會令你失望.................因為我收貨標準偏低 !

星級玩家

侏羅記第1隻D noise 嚇死人
不過故事搭夠

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

侏羅記第1隻D noise 嚇死人
不過故事搭夠
talestar 發表於 2011-12-24 01:34

由其事拍室內場境Noise仲勁

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 96# Maldini

我都係想睇Baby 佢!!

鉑金玩家

近排較忙...............少左分享.............依家就黎個1>6月 :

1月>6月入左21隻..............平均1個月入3隻.............已經收歛左好多 !

港版新戲
War Horse 雷霆戰駒 ~ 都ok感人………..有d位幾感動的 ! 缺點係德軍全部講英文 ! 最正一幕當然係戰馬不雇一切狂奔,好正嘅配樂同馬蹄聲音 !
REAL STEEL  Real Steel  鐵甲鋼拳 ~ 本年最愛BLU-RAY之一……….太感人嘅父子情 !
The Twilight Saga: Breaking Dawn 1 吸血新世紀破曉傳奇上集  ~  呢集雖然埋牙多左………..但麻麻地………打鬥位太少……….期待下集 !
Contagion 世紀戰疫  ~  諗住睇下呢場戰疫點拍…………唔太掂……….. 麻麻地………….星味濃…………但我唔識欣賞 !
Man on a Ledge 天際100分鐘  ~  估唔到呢套甘快出………諗住談判跳樓有咩可以拖100min ar………….點知又幾好睇wo…………last果幕有驚喜 !
The Flowers of War  金陵十三釵   ~  呢套為”基斯頓比爾”而睇………….點知又唔錯wo………..少部份嘅戰爭場面都ok……………都幾感人下 !
Underworld: Awakening  妖夜尋狼:血姬覺醒  ~  呢集都唔錯………..幾乎由頭打到尾…………..冇咩悶場………….今次鐵盒版同普通版買唔到……………店員推銷我買3D+2D……………都係多$3X !

港版+法鐵+港鐵
Conan The Barbarian  王者之劍  ~  突然好想睇番 ”阿諾舒華辛力加” 之前嘅作品…………..呢個造型成個HEMAN甘………….呢套講報仇………….唔駛多講……………係續個續個攪掂…………..到最後大佬 !  之前D特技,配音………..真係唔掂…………..唯一可取係D女有野睇………..新版冇甘大胆 !
Conan The Destroyer  霸王神劍  ~  呢次打妖怪  !
Conan the Barbarian 2011  王者之劍 2011  ~  個人覺得新版唔錯………….男主角大隻有型…………..係星味唔及” 阿諾”…………..女角都幾靚………..可惜太保守 , 舊版多D野睇…………..反派係AVATAR大隻佬 ! 呢套甘正………..先入左美版………..後黎見法鐵甘型………….入埋 !
Immortals 天魔戰神  ~  整體OK ……….個主角幾型……………係遲下新超人個主角 ! 入面D神太屈……….呢套好似戰狼300+人神魔戰混合 ! .
The Thing  2011 異種 2011  ~  訂”王者之劍”法鐵攞貨時………….店長推介…………..入埋 ! 又係果D續個續個死晒果D………..女角係DIE HARD4.0 “布斯”個女…………….睇特技CG !
The Girl with the Dragon Tattoo  龍紋身的女孩  ~  呢隻鐵…………….又係要搶……………又係收工出MK………..毛都冇………..有D舖有就吊高黎賣……………於是番屋企樓下(東港城)睇睇……………竟然有 ! 套戲唔錯………..幾鐘意睇”丹尼爾基克”嘅戲…………..女角亦好出色 ! 解迷戲 ! 呢套”丹尼爾基克”屈機不再………..記者一名 !

綫人  ~  喺戲院睇完………幾好睇………….結局就…………. ! 幾鍾意中段.”霆鋒”同”桂倫美”開車+追逐果幕 !
逆戰  ~ 如果唔駁戲…………..其實都幾好睇………冇咩悶場 ! 海陸空交通出齊 !
奪命金  ~  呢套唔識點講…………..可以一看la…………講投資嘅風險 !
作死不離3兄弟  ~  真係超正…………..入面反映好多現實嘅野 ! 睇左兩次 !
那些年….. 我們一起追的女孩  ~  甘嘅大作…………..一定入黎重溫 !
洪門宴  ~  都幾好睇 ………… 估唔到搵黎明做”劉邦”………….演”項羽”嘅幾型…………..又有”劉亦菲” ! “安志杰”又係甘屈機 !

Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour  ~  Lady Gaga 勢甘勁………..見甘平買黎睇下………..更期待新果場演唱會成個城堡blackground果場 !
LUNA SEA 3D IN LOS ANGELES(2D)  ~  歌曲冇日本演唱會甘多首,舞台一切都不及日本..................沒有Bass & Drum solo.............d歌絕對大路..............唔係super fans可以慳番 !

評分

參與人數 4威望 +40 收起 理由
mchim3010 + 10
emuho888 + 10
sutter + 10
Collection + 10

查看全部評分