設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Collection

[其他] 我的珍藏 - "武俠" 實物圖 P.137

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

我的珍藏-完結第二部曲 <山雨欲來風滿樓> on P.62

回復 618# Collection

師兄,唔會無可能既,就算得我一個都要係咁回POST將你推上來

P.S.版主唔好刪我POST就得呀~~~

Collection兄,唔繼續放毒,咁我地邊有借口keep住追隨啊!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

專業玩家

子弹盒一定要支持的,呵呵

專業玩家

好似漏佐个德铁1~3套装

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 623# 天涯波客

好似漏佐个德铁1~3套装
天涯波客 發表於 2011-9-4 23:17

天涯兄好眼力, 德铁1~3套装連同第4集德鐵都未收

高級玩家

我咩都簽, 只要 collection keep 住呢個 post 就得 ga 啦

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  天涯波客

天涯兄好眼力, 德铁1~3套装連同第4集德鐵都未收    ...
Collection 發表於 2011-9-4 23:47

既然 collection 兄未必 德铁1~3套装連同第4集德鐵,
我駛唔駛幫你係德遜訂返黎~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

德版 - "Resident Evil 4" Digipack 3D版很正!

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Collection兄,唔繼續放毒,咁我地邊有借口keep住追隨啊!
- 發送自我的 iPhone 大板凳應用 ...
herox 發表於 2011-9-4 22:24

我咩都簽, 只要 collection keep 住呢個 post 就得 ga 啦
jacklouwy 發表於 2011-9-5 18:16

子弹盒一定要支持的,呵呵
天涯波客 發表於 2011-9-4 23:16

好多謝ching們的支持, 係度真係想講...其實有"我的珍藏"嘅誕生, 真係要好多謝幾位朋友,
名字就不公開la, 特別係教我用電腦同出post嘅一位朋友, 無他...真的無"我的珍藏", 我其實
讀書不多, 學歷好低......俗啲講真係好x蠢, 好幸運呢位老友無嫌我蠢, 教我用電腦同出post,
另外亦有幾位幫個我唔同忙嘅朋友......真係好多謝佢哋 , 所以全部的讚賞, 都應該屬於他們的

鉑金玩家

我的珍藏 - "中秋特別篇"

近期鐵盒d post好毒 , 見個個ching都入手, 自己儲咗咁多年鐵,
臨別前 好應該同大家分享一下自己比較鍾意的十大同原因 !
(以下十大排名不分先後, 價值)

法版TFI - "Pulp Fiction" steelbook blu- ray
鐵面印奧瑪花曼嘅表情好正

內圖奧瑪花曼, 尊特拉華達跳舞嘅印刷...更是經典

法版TFI - "Match Point" steelbook blu- ray

鐵面印Scarlett Johansson嘅眼神狂野, 迷人, 激情 , 此鐵盒像為 Scarlett
度身訂做一樣 ,盡顯她的性感誘人{:5_89:} , 簡直令我瘋狂與迷惑

意版 - "藝妓回憶錄" steelbook blu- ray
鐵面印有章子怡大頭...好靚, 髮絲都印得清清楚楚, 此鐵質數好靚

碟面同內圖也充滿優美

加版 - "A Bug's Life" steelbook blu- ray
鐵面顏色印刷好細致

近鏡睇, 顏色對比感強

前後都一見難忘

內圖印刷以鐵盒來說...絕對

法版 - "G. I. JOE" steelbook blu- ray
一正

一邪

正邪對立鮮明

內圖正邪對立一樣強烈, 此鐵設計好有心思!

德版 - "10,000 BC" steelbook blu- ray

原因不用多說, 逢儲鐵的都知道

德版 - "Iron Man" steelbook blu- ray

此鐵面印Iron Man的眼神會發光...勁正{:5_89:}

背圖心口一樣發光

內圖及碟面印刷...睇圖就知...型到無朋友

美版 - "Iron Man 2" Metalpak Target USA Exclusive blu- ray

變幻封面, 鐵盒來說夠特別

內圖四隻Iron Man 型態, 一次過show比你睇

背圖都唔錯

港版 - "Salt" steelbook blu- ray
碟面印Angelina Jolie的嘴好性感

背圖人物同背境層次感分明

內圖充滿動感

所以一儲就六個版本, 尚欠三個版...尋找中

德版 - "Batman Begins / The Dark Knight" 3-disc steelbook edition blu- ray
呢隻鐵盒一次過滿足兩樣, 1: 紙套

2: 雙封面

圖內版 - "Ica .Age 1, 2, 3" Ironpack blu- ray
勁靚的一隻鐵盒

看看鐵面印刷的毛色

背圖一樣靚到

看看眼神及面上的紋

內圖充滿色彩

以上十套就係自己比較鍾意的十大, 好開心同大家分享, 希望再有機會la..........

最後祝各位 "中秋節快樂"

Collection字

下期預告:
我的珍藏終極完結 - <"第三部曲" 最終回>
籌備286日, 心血之凝聚, 動人一post........... is coming soon

評分

參與人數 9威望 +72 收起 理由
bo9bo99 + 10
ivan1122 + 10
jack331 + 10
evafan + 5
小龍 + 2
zz9999 + 5 精品文章
命硬好人 + 10
sutter + 10
Maldini + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ironman~型爆..............危險人物~經典................Match Point~Scarlett Johansson封面好正 !

中秋節快樂 !