設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Collection

[其他] 我的珍藏 - "武俠" 實物圖 P.137

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

嗰時國語麻麻, 一聽到 " 別問我是誰, 請與我相戀 ", 我成日以為係 " 別問我是誰, 請與我上鏈 "~~

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我的珍藏 - "完結第二部曲"

<山雨欲來風滿樓>

先來部份Resident Evil大合照

今次要介紹就係"Resident Evil 1 - 4" 終極收藏版

睇睇來頭先
全球限量1000套終極收藏版, 不設訂購及郵寄, 用咗好多人力物力先到手

再睇睇質料  
全鐵製造, 真實裝子彈 外盒

子彈外盒正面圖

子彈外盒背面圖

透過背紙了解係德版

女主角真係好型

取下背紙

側面圖及鐵扣 (Cool 呀)

打開內圖

1 - 4集 (逐一睇睇先)

德版 - "Resident Evil 1" 膠盒版 blu-ray
正面圖

背面圖

打開內圖 (碟面幾靚)

來張第一集合照先

第一集不同碟面印刷圖

德版 - "Resident Evil 2" 膠盒版 blu-ray
正面圖

背面圖

打開內圖 (碟面一樣幾靚)

來張第二集合照先

第二集不同碟面印刷圖

德版 - "Resident Evil 3" 膠盒版 blu-ray
正面圖

背面圖

打開內圖 (碟面都係幾靚)

來張第三集合照先

第三集不同碟面印刷圖

德版 - "Resident Evil 4" Digipack 3D版 blu-ray
正面圖

側面圖

背面圖

取下外紙套

凹凸位{:5_89:}

取下紙套

打開內圖

打開內圖 (碟面靚爆)

書仔一本

來張第四集合照先

第四集不同碟面印刷圖

Resident Evil steelbook blu ray合照

跟住回顧一下收藏各大版本原因

台版

呢ser DVD Boxset硬身外盒加磁石開關, 包裝好正...值得收藏

1 - 3集音效好過港版又有中字......好正

呢套台版3D白色膠盒, 封面前後層次感強烈, 值得擁有

台版鐵盒, 台灣得利發行, 一向有誠意......買嚟支持下

加版
Future Shop出品, 鐵盒質數同設計有保證, 能夠擁有好滿足

法版
獨家封面及底圖, 有心思!

英版
好多人唔鍾意嘅年齡lego, 我覺得特別......要儲

美版
紙套......就是儲的原因

Best Buy版
Best Buy出品, 都係我鍾意嘅公司, 特別包裝.......正呀!

日版
日本人包裝玩到出神入化, 不能不儲

德版
呢個終極收藏版不用多說......睇完呢個post都知

在來張超型大合照   

好la, 完結第二部曲" <山雨欲來風滿樓> " 終於也post完, 咁多版本有冇山雨欲來之勢呀
自己覺得ok la, 鍾意睇嘅ching加下分留下言, 唔鍾意睇嘅ching唔緊要, 下期就最後完結篇
就係最後同大家見面的一次! 下期"我的珍藏" 再見.............

呢段期間掛住我嘅ching可以睇住"紙套分享區先", 再次謝謝各位浪費時間睇我的珍藏

重有講少少下期內容......保證"前無古人, 後無來者" ........

下期預告:
我的珍藏終極完結 - <"第三部曲" 最終回"> 預告
籌備286日, 心血之凝聚, 動人一post............is coming soon

評分

參與人數 17威望 +133 收起 理由
jack331 + 10 精品文章
zz9999 + 10 好正!
auklr2a + 10
aidan + 10
sutter + 10
wopa1969 + 5
Maldini + 10
小龍 + 2
bo9bo99 + 5
DVD迷 + 10 正到爆!
dragonyam + 10
命硬好人 + 5
emuho888 + 5
ivan1122 + 10
victor_wong + 1
law1987 + 10 精品文章
evafan + 10 睇collection 兄你ge post 絕對唔係浪費時 ...

查看全部評分

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

黑雲壓城城欲摧

Collection 兄要離開我們,我地以後仲可以係邊到搵到咁精彩絕倫既post來睇呀??{:5_90:}

我而家係到希望發起簽名活動,如果今次超過100人回覆,希望collection兄可以改變初衷,留返係到同大家分享佢既珍藏

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 612# Collection

除左金錢以外,不得不佩服ching心機
AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

咁好嘅post...邊有師兄捨得佢完結...

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

諗住又雨又風滿, 重以為 , 原來打zombie...

不過, Ching對影碟既熱誠真係

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Present

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 613# ivan1122

黑雲壓城城欲摧

Collection 兄要離開我們,我地以後仲可以係邊到搵到咁精彩絕倫既post來睇呀??
我而家係到希望發起簽名活動,如果今次超過100人回覆,
...
ivan1122 發表於 2011-9-4 10:12

Ivan兄 超過100回覆真係無可能發生嘅事, 環觀整個post76討論區, 減半50人...甚至30人回覆嘅post都好難

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 618# Collection

師兄,唔會無可能既,就算得我一個都要係咁回POST將你推上來

P.S.版主唔好刪我POST就得呀~~~

鉑金玩家

回復  Collection

除左金錢以外,不得不佩服ching心機
emuho888 發表於 2011-9-4 10:22

咁好嘅post...邊有師兄捨得佢完結...
dragonyam 發表於 2011-9-4 11:30

諗住又雨又風滿, 重以為 , 原來打zombie...

不過, Ching對影碟既熱誠真係 ...
bo9bo99 發表於 2011-9-4 21:01

多謝幾位ching支持, 下一post一定會再落足心機.......報答 (毒)大家