設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: marcolau

[XB360] Dead Rising 2 小心得最後分享。(21#新手升呢+快速賺到6百萬)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

應該係最後一次更新了,因為再冇野可以分享比大家.......^^

魔界村全套,同魔界村一樣,在一定程度傷害後會爆甲......絕對係一件得個樣嘅垃圾。

我本人大大話話已經幫左成十個朋友升呢升錢,所以對路線及技巧已經相當熟識。

在此同大家說明一吓點升呢。
新玩家在低level時通常都唔夠揪,唯一方法就係救多D人升呢,但又因為唔夠能源已被喪B咬死。
1, 想唔比喪B咬,可以先DOWNLOAD首批送嘅忍者衫,只要穿上其中一個部份都可以減低被喪B咬嘅機會,就算在喪B身邊行過都當你透明。
2, 當有Order時唔駛次次將生還者放回安全屋,因為會好花時間,只需做完一個Order就同埋d生還者去做另一個Order就得喇,直至自覺吃力時先放佢地入安全屋。注意人數上限係8個,超過8個或加埋下個任務大於8個都唔會再出Order,因此亦會影響住後任務我剩餘時間。
3, 了解版圖中的主要捷徑,有d捷徑係需要完成任務先會出現,而捷徑好處當然係行少好多路。
今集時間太充足,唔駛捷徑都已經可以救晒所有人,相比上集必須要走捷徑先可以救晒所有人,今集實在太易玩了。
最後,得閒就多D SAVE,如果死左就RESTART STORY,因為咁樣LEVEL,金錢同PP都會繼承,只係頭幾個CASE要玩多次........^^!

除左隱藏任務外,其他任務都好明確。
每次有任務佢都會call你,你就按十字掣左方選任務,編排上就以就腳做先,最好開個map睇一睇。
選擇好任務時上方箭頭就會指去任務嘅目的地,在地圖上就會閃吓閃吓。
如果任務係黃bar或紅bar就要小心編好行程或做左先。
只要習慣一次拖幾個生還者行動而唔係次次救完人都入安全房,就好多時間剩。

其實大家只要順住Order做,就算唔刻意拖人都會出現同一時間拖8個人嘅情況。

必要書籍︰
補血書兩本~~(隨身必備)
YUCATAN 賭場的Y101舖搵本書,可以將食物加100%。
加埋安全房外面R114舖果本50%就可以補150%。
賭博書三本~~(賭博時先用)
PALISADES MALL 2/F的P205可以搵到一本。
Royal Flush Plaza 2/F 中間R212舖有一本。
SILVER STRIP N106舖有一本。
最後哩本一定要~~(隨身必備)
SILVER STRIP N102舖,哩本野可以令行唔到或要抱抱嘅生遠者都可以落地自己行。

其他地上嘅書本都有其作用,所以拎咩書上身就自己諗。

老友幫拖升呢法︰
首先要搵一個朋友手上有8個人,在入安全屋前save一次。
之後你就join game玩co-op,咁當放人入安全屋時就可以幫你加pp,如果level低的話,一次可升幾個呢,用呢個save重複兩三次join game就會升到上十幾呢,真係快過火箭,不過做Host就唔會有咩好處。
當然,越是後段的生還者所得的PP就越多。
另外如圖中,我雖然只拖左6個人,不過當中JANUS及WOODROW入屋後分別會給你7萬及5萬,因此用上面嘅方法,join game的你就可以在每次入屋都賺到12萬。

快速賺到6百萬︰
youtube上面有人教用三本賭博書玩老虎機嬴錢法,不過我有朋友試過要玩成個幾先玩到6百萬,
好唔好我唔敢講,不過我有個方法可以更快.......
在09/27,零晨2:00 AM,在ATLANTICA賭場貴賓房會出現三個隱藏人,佢地要求你同佢地玩POKER,嬴晒佢地就會跟你走,同時亦會得到100萬,不過注意你要有本金10萬先肯同你玩。

只要你集齊上述三本賭博書,5~10分鐘內應該可以嬴晒3個人,用第一頁我所講嘅SAVE大法,join吓人game順便升呢,好快就可以賺到600萬。
注意,此賭局千其唔好玩CO-OP,因為即使你嬴晒D人,最後你要同CO-OP的朋友私片,相當浪費時間。

進階玩家

多謝分享心得,等我又試吓先

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

藥....每個賭場都有一支,
y字頭賭場舉上中間最高位有一支,
c字頭賭場後台有一支。
a字頭賭果支要跳燈。
...
marcolau 發表於 2010-10-4 20:01

好詳盡呀!
唔該晒marcolau ching!

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 17# marcolau

我就係搵哩個內衣女,之後跟住佢個箭咀行..遇到條揸槍實Q係度處決緊D生還者...
比佢係咁拎槍射同埋追住打....之後死左...
Sony 46X350A
Denon AVR-4310
Rotel 1066 Power amp ( Bridged for LCR ch. )
Oppo BDP-93
Mordaunt Short Mezzo 2,Mezzo 5,Carnival 2 (4pcs),
M&K KX-12
Sine SA-5 x LongYu 206
Photography: Pentax K-5

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 21# marcolau

Marco兄,又係一個好好既教學!
可惜我玩到case 3先知道時間寶貴...之前又唔醒目d,救幾個生還者先一次過帶返安全屋..
所以而家Case 5 都係得Level 16...連閃避都未學到..
同d癲佬(肥廚師,CURE廁所快腳仔,揸槍實Q)打都係輕易被擊倒..剩係嬴到個派信郵差...
Sony 46X350A
Denon AVR-4310
Rotel 1066 Power amp ( Bridged for LCR ch. )
Oppo BDP-93
Mordaunt Short Mezzo 2,Mezzo 5,Carnival 2 (4pcs),
M&K KX-12
Sine SA-5 x LongYu 206
Photography: Pentax K-5

進階玩家

好正!
我係打唔到個結婚變態佬
係咁比佢鋸

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 21# marcolau

太正,好詳盡,Marco兄可以冩Game書

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Dead Rising 2 小心得最後分享。(21#新手升呢+快速賺到6百萬)

我都覺得今集易玩過上集

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  marcolau

Marco兄,又係一個好好既教學!
可惜我玩到case 3先知道時間寶貴...之前又唔醒目 ...
movietoy.maniac 發表於 2010-10-5 12:56

lv16就算去到Case 5都未必嬴到最後boss......
再升多d先啦。

銀級玩家

好正!
我係打唔到個結婚變態佬
係咁比佢鋸
macca213 發表於 2010-10-5 13:29

哩條友在中間打,如果自己冇血時就垮過兩邊木柵補血,
因為佢垮唔過黎,要兜路先打到你,此時就係回血好時機。