設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [MUL] Crysis 2 (348樓~DX11更新現已推出~更新相關片段)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

2.15更新首段XBOX360版本的故事模式gameplay~大家可以參考一下再決定入唔入~但盡量可720p睇~~不過Crytek至今仍未發放PS3版demo及相關影像~今次唔會又悲劇吧?先前Crytek先話係PS3開發上有突破的說~

[YoutubeHD]-r7j8_Z1ciM[/YoutubeHD]

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今次呢條片基本上都係試效果~以360嘅機能黎講~「30fps」﹑「能見度10米」等等畫面上嘅限制基本上都出現~不過其他方面個人覺得仍能拍得住PC版DX9中低等特效~基本上出現CE嘅特性~如果CE3真係可以禁幾個制就移植到的話~呢套引擎比起UE3黎得方便~

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

今次呢條片基本上都係試效果~以360嘅機能黎講~「30fps」﹑「能見度10米」等等畫面上嘅限制基本上都出現~不 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-2-15 01:05

其實成日都話,x360同p3已經係4~5年前嘅產物,畫面在應有水平已經可接受。
而PC只要有錢就可以不斷升級,要幾靚有幾靚。

而CE一向隨左要求高之前,可取之處不多,要求高自然畫面好。
如今CE3目的就係平民化及至多平台,而結果有眼睇......
相比UE3在限制效低嘅情況做應該嘅質素,CE要同UE搶飯食仍有一段距離。
事關個個用晒CE開發時,就十部著九部PC都唔夠力,到時喊咁口又係玩家。

而哩隻GAME除非X360有人叫我玩,否則我都係買PC版算喇.....

黃金玩家

其實成日都話,x360同p3已經係4~5年前嘅產物,畫面在應有水平已經可接受。
而PC只要有錢就可以不斷升級, ...
marcolau 發表於 2011-2-15 03:30

冇辦法了~相比家用機~PC遊戲實在唔賣得~但PC遊戲先係3D遊戲前進嘅平台~UE3發展到今日已經去到樽頸位~去到GEOW3個畫面都係咁嘅鬼樣~呢點可以話係家用機嘅禍害~今年可以話係CE3同id tech5嘅天下~但後者唔會大量授權~亦未知點樣授權法~所以CE3照計可以發圍~佢出Crysis1都係sell技術~家下已經有CE嘅網戰遊戲出現~如果長遠黎睇~雖然CE3普及率未必係UE3嘅對手~但係UE4推出之前應該都係業界想見到的~當然如果佢地硬係要搵CE3同家用機掛鉤不可的話就冇說話好講~

今次Crysis 2嘅家用機版都算係冇錢升PC嘅玩家嘅福利~如果唔計佢畫面同6對6問題的話~Crysis本身嘅玩法都算係一種特色~加上今次網戰都算過癮~單機又比上一集長同豐富~當佢係一般大作玩的話~相信家用機玩家都會滿意~

宇宙人發現!

黃金玩家

2.15更新故事預告片~非常精彩啊~本作故事大綱可參考P.1/P.5

[YoutubeHD]laIghwTFdqg[/YoutubeHD]

黃金玩家

今次C2嘅槍械無論貼圖定聲音都做得唔錯~感覺拍得住BF了~

黃金玩家

本作除左請黎科幻小說家Richard Morgan撰寫本作劇本故事外~更請黎著名電影配樂大師~有「荷里活大片配樂代言人」之稱嘅Hans Zimmer為本作創作配樂~~Hans Zimmer之前曾為Call of Duty : Modern Warfare 2進行配樂~~而本作O.S.T亦會在遊戲推出後發售~有興趣嘅朋友要留意啦~

黃金玩家

更新遊戲畫面4張~

7837620110212_143525_1_big.jpg 7837620110212_143526_2_big.jpg 7837620110212_143526_3_big.jpg 7837620110212_143526_4_big.jpg

黃金玩家

2.16~之前報導過本作PC泄漏版中附有迷你版CE3~玩家可以通過修改指令及SB3對該Beta版進行修改~早前已經有網友成功破解360及PS3畫面模式~但維獨當時只有360模式能夠入game~到左今日GTTV論壇中有網友成功在PS3模式下入game~雖然可能基於遊戲並非PS3平台及BETA版的關係~所以有時出現嚴重貼圖特效錯誤~但整體黎講同360版分別不大~~當然實際情況要等正式發售先知~

[YoutubeHD]N2TRvyMyhxw[/YoutubeHD]

黃金玩家

2.17更新

本作PC版本的DEMO日期亦都已經公佈~為3月1日~而PC版DEMO為多人遊戲模式~內含Skyline及Pier 17兩張地圖~有兩個遊戲模式:Team Instant Action﹑Crash Site~~各朋友~你地嘅PC升左LV未?i7+GTX580+6GB RAM係基本哦~

21f312eb41a3e8b0279f4asei9.jpg pier20itu.jpg