設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [MUL] Crysis 2 (348樓~DX11更新現已推出~更新相關片段)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇黎EA今次要告人了~事關昨日2月11日本作PC版已經偷跑~雖然該版本只係BETA版~但冇想到遊戲正式發售前一個月已經唔少人爆機~各位支持正版支持Crytek嘅朋友為左本作開發人員嘅努力及心血~千其唔好下載該偷跑版~~不過~今次嘅PC偷跑版最起碼令我地知道C2成為新一代嘅「顯卡危機」~各位係組裝強勁PC黎應付本作嘅時候真係要留意唔好貪平~事關據已經玩上嘅網友指出~本作對硬件嘅要求同1代一樣嚴格~i7+GTX460都只係開到DX9~而且FPS亦唔穩定~如果要開到最大嘅DX11~各位真係要「盡力而為」了~

以下為偷跑版截圖~特效基本上中等(已確認)~亦都係1920X1200~但只係DX9已且~至於fps~20格左右

1102120845bfa3d416848153c0.jpg 1102120845c5fda3b79d61feb3.jpg 11021208459772fd2f44929ed9.jpg Crysis2 2011-02-12 05-50-48-99.jpg Crysis2 2011-02-12 05-53-34-20.jpg Crysis2 2011-02-12 05-55-44-83.jpg Crysis2 2011-02-12 05-55-09-84.jpg Crysis2 2011-02-12 06-17-18-17.jpg Crysis2 2011-02-12 06-17-32-62.jpg Crysis2 2011-02-12 06-20-44-89.jpg Crysis2 2011-02-12 06-20-48-70.jpg Crysis2 2011-02-12 06-20-54-33.jpg Crysis2 2011-02-12 06-22-38-64.jpg

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

哇   靚360咁鬼多

E D先叫GAME MA
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 42# 鐵心心

希望single play story mode 360 有8成 以上既質數已收貨.

如好似360 demo 咁爛, 可以慳番.
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  鐵心心

希望single play story mode 360 有8成 以上既質數已收貨.

如好似360 demo 咁爛, 可 ...
kefana 發表於 2011-2-12 14:52

其實都好難計算到PC版畫面等級~今次泄漏版純屬BETA~基本上只支援DX9同較簡陋嘅畫質設置~上面嘅截圖同本作最max嘅畫面應該仲有一大斷距離~唔好話C2~就算係C1家下又有幾多個可以開到最盡?~至於家用機方面~Crytek話已經將家用機版嘅機能差唔多揸盡~而且OXM果邊都話C2係360上畫面最好嘅遊戲~所以畫面我唸都唔會差好遠~Ching可以去1樓睇下PS3嘅CE3演示畫面作為參考~不過遊戲好玩先係重點~好似far cry2畫面都令~但gameplay就 ~今次C2玩法比上一集更有戰略性~而且玩緊嘅人話比上集打得激左~應該ok~加上暫時黎講~個故事聽落好似唔錯~有小說家助陣係唔同d~~所以我過兩日都唸住去訂隻360版~如果行版有Nano版的話我都會訂的~

黃金玩家

「如果類似事件一再發生,PC上就只剩網遊和網頁遊戲了。」

今日的確係EA﹑Crytek及其fans,甚至係遊戲業界嘅災難~本來下月22日才推出的孤島危機2(C2)~今日突然遇上「泄漏危機」~上一貼已經交待來龍去脈~而EA亦馬上作出回應:

「Crytek已經注意到一個早期未完成版本的《孤島危機2》在國外BT網站上洩露。Crytek和EA對此深感失望。我們希望玩家能支持遊戲以及開發團隊,請耐心等待3月22日的遊戲發售之後購買正式版。《孤島危機2》目前仍然處在開發階段,而且你將有望體驗到一部令人震撼的動作大片,你將身著納米裝備來抵禦外星人入侵紐約。而盜版一直摧殘著PC遊戲市場和PC遊戲開發團隊。」

@肥狗仔@: 最後果句本人非常認同~加上PC作為最唔賣得嘅平台~其開發團隊仍然為我地及對PC嘅執著而負出時間﹑金錢﹑心血~所以本人再次希望各位post76嘅網友唔好下載有關泄漏版C2遊戲。

另外再更新數張本作嘅遊戲截圖(DX9)~唔知可唔可以吸引到大家嘅購買意欲呢?
20110212_6c5a430c3a0ece8da9ebyMHSspSqd5k2.jpg 20110212_6eff35af5ecf39b9f9c13iXcDPgmqlV9.jpg 20110212_22cb8a0defeb718c557aSZkKDxrBumY4.jpg 20110212_23f8884ee5e18cac1d6dcqrafLNNuY7Y.jpg 1102121933cd48b83cb7f5a7ff.jpg 56336501201102121913113512566843523_002.jpg 56336501201102121913113512566843523_003.jpg 56336501201102121913113512566843523_004.jpg 56336501201102121913113512566843523_006.jpg 56336501201102121913113512566843523_007.jpg 56336501201102121913113512566843523_008.jpg 56336501201102121913113512566843523_009.jpg 56336501201102121913113512566843523_010.jpg 56336501201102121913113512566843523_011.jpg 56336501201102121913113512566843523_012.jpg

黃金玩家

之前有Ching擔心家用機版畫質比PC版差好遠~但睇黎唔洗太擔心~事關之前嘅PC泄漏版本身就係一個「移動版」的CE3~雖然遊戲本身鎖死左唔少設定~但經過網友嘅「努力」後~終於成功解鎖DX11﹑VH畫質及PS3/360模式~前者相信冇幾多個單卡嘅可以開到~至於後者~經網友測試的確可以進入360畫面模式(PS3模式入唔到game)~當中系統鎖死左係30fps上~大約720p嘅解像度~以下為有關截圖~

1102130528d586a8fde54459d1.jpg 11021305288e52d9af0f54dd53.jpg

另外有VH畫質嘅截圖(1440~DX9)
110213053325805adf18ba98a0.jpg 11021305344a52a98eff712361.jpg

黃金玩家

剛剛確定現在的泄漏版畫質都只鎖定在DX9的畫質~最高也是DX9的VH畫質~即第3~4等特效~正式版將會提供6等畫面特效~當中包括DX10的第5等及DX11的第6等~至於泄漏版的DX11由於BUG太多及泄漏版不支援雙卡的關係可以說是形同虛設~

黃金玩家

岩岩打左篇故事大綱~有興趣嘅朋友可以參考一下~
故事大綱

Nanosuit 2    VS    CELL

1代結尾,主角Nomad等人成功消滅外星人並逃出小島Lingshan,但這只是災難的開端....

Crysis 2故事發生在前作的三年後。此時,外星人不但沒有因Lingshan事件而離開地球,反而變本加厲在各地進行大規模侵略,同時不停散播外星病毒,導致很多地方變為死城。1代的Prophet此時正在Lingshan上進行秘密任務,但不幸地在太空飛船上感染了外星病毒。更嚴重的是病毒不斷地侵蝕Prophet的意識。美國政府見情況不受控制,加上研究指出該病毒毫無解藥,亦不能夠醫治,而就算感染者僥倖生還,也會逐漸變成外星人,因此政府決定處死Prophet。當然,身懷絕技的Prophet當得知「封殺令」後便巧妙地與同伴逃離美軍的魔掌。身上帶有外星病毒的Prophet及他那有機會散播病毒的納米服裝2.0引起了大混亂。為了阻止病毒漫延,美國政府決定動員一切軍隊追殺Prophet。

本作的主角Alcatraz是美國海軍陸戰隊的一員,其任務正要追殺逃脫的Prophet。怎料任務未完成便被外星人襲擊。全隊只有Alcatraz一人存活。沒想到的是,受傷昏迷的Alcatraz竟然被Prophet所救。同時,在這十萬火急的情況下,眼見身上的病毒可能遺害人間,Prophet決定把自己的納米服裝2.0給予Alcatraz,並請求他保護紐約市內的「人類希望」Gould博士。說完Prophet隨即自殺。

受到死者的委託,Alcatraz穿上了納米服裝2.0,向紐約進發。不過,正是因為他所穿著的是Prophet的納米服,故被所有人誤以為是Prophet並對其展開追殺。就是這樣,Alcatraz在已被CELL這個由製做納米服裝的公司Crynet所組成的特殊部隊所封鎖的城市中,一邊對抗外星人,一邊展開逃亡生活。然而,隨著與敵人的戰鬥及博士的協助下,Alcatraz開始意識到Crynet非要將其置於死地不可的真正原因,並非其「Prophet」的身份,而是要回收其身上那隱含著重大秘密的納米服裝2.0....

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇怕要玩呢隻GAME, 唔砌返一部15K以上既電腦都好難.....

黃金玩家

睇怕要玩呢隻GAME, 唔砌返一部15K以上既電腦都好難.....
Raphael 發表於 2011-2-13 21:00

差唔多~保守估計現時最強單卡都開唔到最盡~呢個BETA版本得中等特效~DX9~已經秒殺左唔少雙核~9X系列嘅CPU及顯卡~用到GTX4系列嘅fps亦唔太穩定~

1102132037013909e47be8b223.jpg 1102132040b695febb216dafc4.jpg 11021320390cc73fca1714b83e.jpg 110213203820d45d39a0abb333.jpg 110213203839fe8ab7acebcd73.jpg 11021320396950afcf2098f466.jpg