設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mooche

[Jazz & Classical] 入嚟傾吓爵士

科林玩家

回復 19# mooche

呢批價錢真係唔錯,唔且第二彈絕版已久的勁作不少,揀左幾張,等月底一次訂

進階玩家

回復  mooche

呢批價錢真係唔錯,唔且第二彈絕版已久的勁作不少,揀左幾張,等月底一次訂 ...
yinlok 發表於 2011-3-4 23:25

¥999呢個價簡直係超值。第二彈真係正好多,喺果堆絕咗版好耐D碟中,有幾隻就算係貴D我都會買。

科林玩家

4月20號仲有第三彈,第二三彈總數我會買超過20張 (反正有6000蚊用)

進階玩家

4月20號仲有第三彈,第二三彈總數我會買超過20張 (反正有6000蚊用)
yinlok 發表於 2011-3-5 10:46

哈哈,呢$6,000真係嚟得合時! yinlok兄請指教我可以在那裏揾到第三彈的資料?

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你地講果啲999唔知係邊有呢

進階玩家

你地講果啲999唔知係邊有呢
pineapple2007 發表於 2011-3-5 13:10

自從D+搬去IFC後,都唔覺有其他地方入日本進口Jazz碟。其實上網買好方便,喺CDJapan (http://www.cdjapan.co.jp/),平D,¥951。計埋郵費,大約¥1150。你可以去下面HMV條link望一望D毒品。顯示唔到用TOCJ500嚟search Cat.No就可以。

http://www.hmv.co.jp/en/search/l ... ize=3&pagenum=1

科林玩家

哈哈,呢$6,000真係嚟得合時! yinlok兄請指教我可以在那裏揾到第三彈的資料? ...
mooche 發表於 2011-3-5 12:52

http://www.emimusic.jp/jazz/jazz999/
日本EMI 999名盤系列官網

http://www.organissimo.org/forum/index.php?/topic/49733-latest-japanese-re-issues-from-hiroshi/page__st__180
外國organissimo的英文介紹

我也多數在cdjapan買

進階玩家

日本EMI 999名盤系列官網

外國organissimo的英文介紹

我也多數在cdjapan買 ...
yinlok 發表於 2011-3-5 14:15

多謝哂兩條link。第三彈有好多唔識,要做吓research。我諗首先會從Pacific Jazz入手。

進階玩家

今日見到呢隻碟,諗都唔駛諗即刻攞去櫃面傍水。冇記錯已斷咗一段日子,所以今日見到時特別開心。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星級玩家

謝過yin兄及mooche兄的介紹, 睇嚟大手入碟的日子又到~~
很久沒試過在cdjapan訂過cd喇~~

補多句, 好開心, 見到一些加農炮之前未見過的大碟~!!
另yin兄, 你會推介jazz999那幾張名盤 (如之前已絕版的or已很難找的), thx~!!