設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: zonezone2

[重低音] hi . 本人想買一隻 subwoofer , buget $1k-2.5k 有乜好介紹

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好似話Sunfire呢隻低音箱設計好似話係最貴..所以第二隻牌子都唔會平得去邊
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony  KD-65S8500C      PIONEER LX-88 SONY PS4  panasonic BDT320

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

咩叫"拍邊"?{:5_85:}

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟4月尾買hrs-8 $6K樓下cash
問過3間都差不多
hrs-10 都係約莫係SimonChowHK 兄既價
但通常係...........
答你既現金價=標價既9折
成交價就睇你有幾厚既面皮
有D ching話可以去到標價既8折
good luck

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

小弟4月尾買hrs-8 $6K樓下cash
問過3間都差不多
hrs-10 都係約莫係SimonChowHK 兄既價
但通常係........... ...
ManU 發表於 2010-5-9 13:56

thx c hing 如果可以的話可唔可以 pm 我話我知那 幾間有得試呢 (因為我係新手冇得pm)

同埋 hrs8 同 hrs 10 有乜分別 ,係唔係地方大細的分別 定係音式表現的分別 , 咁如果 hrs 8 個表現對於其他 10寸大的其他
牌子的 sub 仔又會唔會唔夠好呢 > 地方大約 150尺~180尺左右
thx 各位 c hing

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

thx c hing 如果可以的話可唔可以 pm 我話我知那 幾間有得試呢 (因為我係新手冇得pm)

同埋 hrs8 同 hrs 1 ...
zonezone2 發表於 2010-5-10 00:18

我都係唔可以 pm 既新手
sun仔代理綱址
http://www.roksantrading.com.hk/
有showroom地址,九龍個兩間我都有試,但香港島就......
旺角友蛇上樓舖(英X,我都有試/阿X 冇)

威仔代理綱址
http://radaraud.server263.com/cp ... ;MMN_position=20:20
淨係去個尖嘴試
旺角德X地庫有試
旺角花園上樓舖(H..F..舖,冇試)

我試hrs-8的地方最接近我屋企(150尺) - 感覺好好
   hrs-10的地方over200尺 - 吾知点解欠D嘢
  hrs-12的地方over500尺 - 如果我有禁大地方住一定買....或更高階....budget...边到駛驚 .... 感覺係最正

試威仔mini 係去尖嘴showroom
服務
地方over500尺都好似似模似樣,但我要求off個sub仔再睇同一片斷一次
我覺得可能係前置搭夠?
德X地庫吾記得試既寸數,播蝙蝠俠,打心口打到我 ,吾係我杯茶

其實試hrs-8我都要求off個sub仔再睇同一片斷一次
佢播條鬼佬片有動作有爛玻璃講氣氛既
hrs-8完全

我似吾似sun仔打手呢

建議ching係搜尋打subwoofer or sunfire,velodyne,MK呢D牌子
一路刨文睇各ching既意見
一路出去試,
去到大既地方就試最大嘅寸數
感受吓边種口味岩你先
返去再計過數

130尺直上hrs-12緊係冇問題.....
我吾夠$噃
但"地方大約 150尺~180尺左右"又真係

其實4個月前,我倒係2K多budget,
見ching 自己post題目既budget宜家巳經問hrs-8定10
都應該........................中左.............

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

thx C HING 好詳盡呀. 等我研究一下先 . =.=
中左毒. 冇解藥 =.=

其實早初都打算買 sunfire , 因本人唔鍾意 d 打心口感覺
又真係 buget 問題冇買到. 目標係 sunfire 類型的 sub 仔
如有問題再請教 c hing

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

來緊會去試下 sunfire 及問下價錢 , 到時又睇下其他 sub 仔. 如果 ok . 個價又 ok , 可能會買 hrs 10... (中左毒的決定)

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

zonezone2 兄
試開吾爭在睇理佢http://www.post76.com/discuss/vi ... page%3D2&page=5
其實之前都想試埋佢
跟住冇左件事
當同佢冇緣啦
GOOD LUCK

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

zonezone2 兄
試開吾爭在睇理佢
其實之前都想試埋佢
跟住冇左件事
當同佢冇緣啦
GOOD LUCK ...
ManU 發表於 2010-5-13 00:18

THX C HING, 好啦有時間試埋. 到時真係買左之後可能好多問題要問 , 到時多多指教

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

原本我想買1000 ultra....
最後訂左SVS SB10-NSD  
平一半...可以留來買對座地speaker仲好, 好心急