設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: zonezone2

[重低音] hi . 本人想買一隻 subwoofer , buget $1k-2.5k 有乜好介紹

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

都有既....yamaha 套裝機既subwoofer...新既$1000. 二手我賣左比人$400
SimonChowHK 發表於 2010-5-5 23:35

ok wow, the price, 我都係頂住先, 因為新屋要裝修又要買家器, 邊得黎咁多錢

仲要係新手........

btw, kef 得唔得?

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

咁要研究下 , 如果買 2 手要更低價(1k-2k) 最怕係個保養唔好 , 買 2 手怕比人厄. 如果買隻 2k-3k 玩的話會係 3-5年都唔會換 . 如果買左隻唔合自己心水都要捱 , 買隻 7k以上 佬細會殺左我(佢一定話哂錢,供樓辛苦,仲要買咁貴既冇用野) , 咁又真係冇咁多錢用係 d 玩具上 . 真係進退兩難 . 如果 c hing 有其他好介紹可給我意見 (最好 1k-3k) thx
TV : Panasonic 42 plasma
Projector : Xgimi H1
AV AMP : Denon AVR-X2500H
F speaker : B&W  601
C speaker : B&W CC6;
Sub : sunfire HRS10

黃金玩家

師兄我覺得一個好的sub仔係好緊要,但如果你筆直有限,不如儲下錢定下目標,買大牌子如sunfire,  velodyne,mk等,以後升級起碼二手價都好D,我2年前買一手價2200的sub仔現在700二手都無人要,當曰我玩了半年便換了現在的velodyne microvee,我到現在都好滿意,低音每個人唔同,有人喜歡打心口有人唔喜歡,如去disco一樣,玩av平有平玩,貴有貴玩,有錢食天鵝肉,無錢食朱腩肉,最緊要自己開心
fishball

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

和記行今年做左兩次開倉,有隻rogers十仔8舊幾水,以價論貨都好ok....
C兄可以留意下,不過唔知幾時會再做,可能要等下年!

白鑽玩家

Suggest Monitor Audio Vector Series
VW-8 (8 inches, 100w CLASS A/B) at listed price: 3.5k
You will at least get 20% off which is close to your budget
and good value for money too !
digiman

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ching既然要睇餸食飯, 大家就唔好再毒佢住喇, 我係樓上#41都講過, 買隻舊d但係有品牌嘅sub仔, 好過夾硬將貨就價買d唔係咁好嘅sub仔,上面ching都有講, 新買2200, 二手700都拍蚊, 最緊要買二手sub仔時試清楚就冇問題喇, sub仔好襟用架, 咪儲吓錢先囉, av之路漫漫長, 最緊要玩得開心同舒服, 咁好玩得咁勉強呀~

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

咁各 c hing 又有野想問 , 咁那裡多 2 手 sub 仔呢. 如果要check sub 仔有乜要注意 ? thx
TV : Panasonic 42 plasma
Projector : Xgimi H1
AV AMP : Denon AVR-X2500H
F speaker : B&W  601
C speaker : B&W CC6;
Sub : sunfire HRS10

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

ok wow, the price, 我都係頂住先, 因為新屋要裝修又要買家器, 邊得黎咁多錢  

仲要係新手... ...
hy358 發表於 2010-5-5 23:38

我同你處境一樣 , 咁 c hing 你現在有 sub 仔未 ? 又係唔係同我一樣又找緊平平地的 sub 仔呢 .?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咁各 c hing 又有野想問 , 咁那裡多 2 手 sub 仔呢. 如果要check sub 仔有乜要注意 ? thx ...
zonezone2 發表於 2010-5-6 09:47

呢到都好多時有仔野執..
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony klv-46v400a      PIONEER LX-55  SONY PS4  panasonic BDT320

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我同你處境一樣 , 咁 c hing 你現在有 sub 仔未 ? 又係唔係同我一樣又找緊平平地的 sub 仔呢 .? ...
zonezone2 發表於 2010-5-6 09:53

未有十仔呀,.......其實連AMP + 喇叭都未買, 因為屋企仲裝修緊

AMP 就買507 OR 508
SPEAKER MIRCOPOD X 5