設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: heven

[影音配件] 用同軸線加adapter轉做電視天線用

鉑金玩家

AV newbie

heven 發表於 2024-6-28 01:40
Leo師兄,俾你及其他相關嘅師兄毒了,新玩具終於返嚟,估唔到今次兩個幾禮拜即到,因為我用集運,收我$24 ...

👍
幾好吖,使鬼轉插咩!
條古河應該要煲廿四小時喎,分咗相位未?

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2024-6-28 08:13
👍
幾好吖,使鬼轉插咩!
條古河應該要煲廿四小時喎,分咗相位未?

師兄早晨,你講係乜嘢好先?😅😂
古河嗰條線依家勉強可以屈到出嚟,但係我擔心個8字頭佢長此以往咁樣拗著嗰電視機電源插頭,唔知會唔會影響到佢嗰個插座啫,分相位方面,就唔識分啦,我都知需要分相位就會好啲,因為琴晚嗱嗱聲收到貨,試咗先講,依家越睇越過癮畫面同聲都有改善,我諗住叫個朋友幫我再買多條擺落去我部UB820,現在用緊Nordost Hiemdall 2配個平嘢轉頭😁
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鉑金玩家

AV newbie

heven 發表於 2024-6-28 08:29
師兄早晨,你講係乜嘢好先?😅😂
古河嗰條線依家勉強可以屈到出嚟,但係我擔心個8字頭佢長此以往咁樣拗著 ...

條古河插電視、插得幾好,見到有效果、又另一好
唔勉強喇,用耐咗就冇問題咖喇
用‘它’錶跟咗原裝神枱線啲相位先喇

條古河直指向機背左邊,沿住機腳指落地唔得咩?

鉑金玩家

20120820 發表於 2024-6-28 00:00
fiberboxii

一出聲就KO左上一代完全冇面比

同意~ FiberboxII 其實無得輸.. 近排仲好似話做特價優惠平好多.. 但接近4尾暫時out筆.. 但如果iFi 呢隻2k多d效果唔錯都可以考慮.. 但至少要好似你咁加隻LHY+AMI供電等加埋又好似同FiberboxII相差只係1K左右.. 所以都有d心大心細.. 之後再睇多啲評語再研究下先…..

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2024-6-28 09:06
條古河插電視、插得幾好,見到有效果、又另一好
唔勉強喇,用耐咗就冇問題咖喇
用‘它’錶跟咗原裝神枱線 ...

師兄,明白,我再度吓條原裝線先!另一方面因為我咁樣做法,希望啲力卸咁啲,唔使嗰條線墜咗落下便咁重!
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鉑金玩家

AV newbie

heven 發表於 2024-6-28 11:08
師兄,明白,我再度吓條原裝線先!另一方面因為我咁樣做法,希望啲力卸咁啲,唔使嗰條線墜咗落下便咁重! ...

你咁樣行,條線轉咗兩個彎,而且插頭出嚟嘅位、拗哂腰!
我會直指向右邊機身,轉一個彎落機腳,喺箭嘴位加索帶幫力,跟住落地

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

LeoChin@FB 發表於 2024-6-28 00:17
IFI 我淨係玩咗兩隻火牛仔,幾好

係幾好

如果係需要"用料較好的交換式"火牛

但如果係需要"LPS"它完全不是

毒友們話過ifi三個級別全"不是"LPS"只係"用料較好的交換式"火牛

之前唔識也是用一代ipower經毒友們"點醒"後才知道自己中伏

之後己經換晒真正LPS如keces lhy i.a.m.d等等

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

SteveAnder@FB 發表於 2024-6-28 09:08
同意~ FiberboxII 其實無得輸.. 近排仲好似話做特價優惠平好多.. 但接近4尾暫時out筆.. 但如果iFi 呢隻2k ...

4尾暫時out筆 這樣就冇計

否則買boxii絕對正確一定冇錯

用料質素口碑fiberboxii第一不用多說

就算正價6600買都一定冇錯如現在優惠4k尾只可話超晒值

如果之前冇買2部而家先買"噢買葛"慳左有3k多

唉....都係果句:"早買早享受遲買慳幾舊"

鉑金玩家

AV newbie

20120820 發表於 2024-6-28 18:29
係幾好

如果係需要"用料較好的交換式"火牛

我唔係要LPS
我原本兩件嘢、都220v轉12v火牛入機嘅,覺得就算用odin、都要經隻跟機一般火牛入,不如換火牛直入喇,咁解

白鑽玩家

LeoChin@FB 發表於 2024-6-28 18:43
我唔係要LPS
我原本兩件嘢、都220v轉12v火牛入機嘅,覺得就算用保oden、都要經隻跟機一般火牛入,不如換火 ...

原來這樣

明白哂