設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[重低音] M&K 水貨集中討論

黃金玩家

三星玩樂勲章

kingyan 發表於 2024-2-23 13:21
紅燈係訓左, 可以在Apps set自動關機時間, 有訊號到就會著番

首先非常感謝kingyan師兄分享今次嘅購買體驗畀大家,相信用緊嘅朋友都好滿意。 我嘅情況就正如上述一樣, 呢個月都喺度努力爬文, 其中有一位師兄話著紅燈係M&K嘅通病, 但由於嗰位師兄回覆嘅係舊貼,同埋冇講明係乜嘢型號,所以我而家重新問一次, 再次感謝kingyan師兄回覆~
TEAC UD-701N TEAC CG-10M Oppo UDP-203 Yamaha RX-A3060 EDISCREATION 7CH AMP EC-7 M&K Sound S150 Mission SX2 Mission SXC1 Mission SX1
KEF R50 KEF Q50A M&K SOUND V15+ M&K SOUND V12+ JBL Venue Sub 12 LG 5

黑鑽玩家

EpoWU@FB 發表於 2024-2-23 13:33
感謝cakecake師兄回覆, subwoofer 開著嘅時候正常應該先著紅燈再轉藍燈,但係停留喺紅燈嘅狀況。 個app ...

會唔會依家啲有App先會有過熱情況?用咗咁耐十仔都未有過熱情況出現過

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
EpoWU@FB + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

EpoWU@FB 發表於 2024-2-23 13:39
首先非常感謝kingyan師兄分享今次嘅購買體驗畀大家,相信用緊嘅朋友都好滿意。 我嘅情況就正如上述一樣, ...

依家嘅MK真係唔知但舊MK到KK好耐用,用上超過十年乜問題都冇、我用過MX150同350同現兩隻12012一向都Standby長著的

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

PepperFish@FB 發表於 2024-2-23 13:42
會唔會依家啲有App先會有過熱情況?用咗咁耐十仔都未有過熱情況出現過

其實我之前用V12+(米樂行貨), 爆足4, 5個鐘, V12+份amp個位都係極微暖, 呢part佢係做得幾好的
相信係個別事件

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
PepperFish@FB + 20 + 20 十仔箱大好處

查看全部評分

黃金玩家

三星玩樂勲章

PepperFish@FB 發表於 2024-2-23 13:42

具體情況唔知,呢個月都上咗好多唔同嘅群組、論壇、討論區, 包括外國嘅 。都甚少見到有人有同樣嘅問題 ,我同朋友嘅用法都係一樣,開頭買返嚟都係長開,睇電視或者串流諗住煲一煲啲線同個subwoofer。 其實各位師兄分享咗之後我做咗少少功課,基本上都確定大家買嘅係真貨 ,就係因為朋友嘅subwoofer 剛剛壞咗, 所以我先至有少少猶豫, 估唔到用咗兩次就發現有問題, 但必須一提,老闆亦都積極應對,非常客氣~
TEAC UD-701N TEAC CG-10M Oppo UDP-203 Yamaha RX-A3060 EDISCREATION 7CH AMP EC-7 M&K Sound S150 Mission SX2 Mission SXC1 Mission SX1
KEF R50 KEF Q50A M&K SOUND V15+ M&K SOUND V12+ JBL Venue Sub 12 LG 5

黃金玩家

三星玩樂勲章

cakecake 發表於 2024-2-23 13:47
其實我之前用V12+(米樂行貨), 爆足4, 5個鐘, V12+份amp個位都係極微暖, 呢part佢係做得幾好的
相信係個別 ...

絕對係,正如我回覆上面位師兄一樣, 喺網上搜尋過完全搵唔到有相同嘅例子, 但係奇就奇在我同朋友都遇到同一個情況 ,所以先係想喺呢度問一問大家。 但塞翁失馬,焉知非福,咁樣就(其中一點)證明咗呢件係真貨, 依家都係抱住聽得一日得一日嘅心情 ,希望間公司長做長有~

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

仲有一個原因, 訊號太小都會撻唔著, 我試過Vol太細係撻唔著, 就110要去到-42左右先著到, 撻著後就可以扭細番
⎜Sony 65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar 900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI x 2 / PC / LAN x 2⎜AQ WOLF⎜AIM LS3⎜WWPS48 HDMI⎜
⎜Ediscreation Switch Extreme⎜Keces P14⎜

鉑金玩家

AV newbie

Break-in 都要啲時間嘅,咁大個單元、更甚

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

EpoWU@FB 發表於 2024-2-23 13:49
具體情況唔知,呢個月都上咗好多唔同嘅群組、論壇、討論區, 包括外國嘅 。都甚少見到有人有同樣嘅問題  ...

長開stand by我無異議
但每日開2至3個鐘煲(用)我個人認為都已經足夠
始終隻低音唔係平, 一開波就瘋狂砌佢就好似不是太好
真係唔好急, 慢慢來

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

三星玩樂勲章

kingyan 發表於 2024-2-23 14:00
仲有一個原因, 訊號太小都會撻唔著, 我試過Vol太細係撻唔著, 就110要去到-42左右先著到 ...

是的, v12+ 同埋舊嘅jbl都係,太細聲 detect唔到, 但因為之前有售賣音響嘅經驗 ,確定之前曾經係有問題 ,嗰幾日內心真係好忐忑 ,覺得冇理由咁橋啩 ,喺大門出入嘅時候, 眼尾都會望下個原裝盒寫住for professional 同埋THX,個心想唔係咁化學啩? 點知過幾日佢又著返, 老實講 ,買完返嚟試過冇問題之後 ,真係堅想買多隻v15+ 代替以前嘅jbl~