設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[重低音] M&K 水貨集中討論

鉑金玩家

cakecake 發表於 2024-2-23 12:31
之前KK(Ken Kreisel)香港都有代理, 無記錯阿二係有得買的
好可惜現在都無了
如果香港有返代理, 我都想試 ...

玩KK要跟大6Ken玩天空炮喎😂😂

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
cakecake + 30 + 30 這些機會不是我的

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

wayne0503 發表於 2024-2-23 12:38
玩KK要跟大6Ken玩天空炮喎😂😂

天花喇叭我都係用反射
天空炮真係得個諗字
KK 隻Push Pull個size我放得落, 所以我真係好有興趣

鉑金玩家

cakecake 發表於 2024-2-23 12:48
天花喇叭我都係用反射
天空炮真係得個諗字
KK 隻Push Pull個size我放得落, 所以我真係好有興趣

香港地真係好難玩到佢哋咁🤦🏻‍♂️行到7.2.4已經好好啦😅

評分

cakecake + 30 + 30 我5.1.4(2enable2rear height), 算了

查看全部評分

黃金玩家

三星玩樂勲章

我都想問下各位用過M&K V+ subwoofer嘅朋友, 有冇試過著紅燈,冇聲,個app係認到subwoofer ,但係調教唔到~
TEAC UD-701N TEAC CG-10M Oppo UDP-203 Yamaha RX-A3060 EDISCREATION 7CH AMP EC-7 M&K Sound S150 Mission SX2 Mission SXC1 Mission SX1
KEF R50 KEF Q50A M&K SOUND V15+ M&K SOUND V12+ JBL Venue Sub 12 LG 5

黃金玩家

cakecake 發表於 2024-2-23 12:48
天花喇叭我都係用反射
天空炮真係得個諗字

買KK我直接微信 优美|卢Sir,我的KKS150同starke sound a8.350後級
都是同他買,他是大陸優声美影代理

評分

cakecake + 30 + 30 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

Projector: sony vw286 BD播放機: oppo 203 AV Amp Denon A1H  Power-Amp  starke A8 Front & Centre Speaker: M&K S-150 MK S-150   Su

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

PepperFish@FB 發表於 2024-2-23 10:50
其實都唔需要再討論佢冒牌貨定水貨無限loop,我本身用兩隻KK12012,現在只駁一隻X15都絕對冇入錯感覺,要乜 ...

me too

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

EpoWU@FB 發表於 2024-2-23 12:57
我都想問下各位用過M&K V+ subwoofer嘅朋友, 有冇試過著紅燈,冇聲,個app係認到subwoofer ,但係調教唔到~ ...

師兄你個App左上角是否著左紅燈?著左燈先係已連接(如下圖)
連App要開埋電話/平板個GPS先連到的
同埋如果App個Volume係0, 就算機身volume係一半都係會無聲

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
EpoWU@FB + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

EpoWU@FB 發表於 2024-2-23 12:57
我都想問下各位用過M&K V+ subwoofer嘅朋友, 有冇試過著紅燈,冇聲,個app係認到subwoofer ,但係調教唔到~ ...

紅燈係訓左, 可以在Apps set自動關機時間, 有訊號到就會著番

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
EpoWU@FB + 10 + 10
cakecake + 30 + 30 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

⎜Sony 65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar 900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI x 2 / PC / LAN x 2⎜AQ WOLF⎜AIM LS3⎜WWPS48 HDMI⎜
⎜Ediscreation Switch Extreme⎜Keces P14⎜

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

米落fb個post封左,無得留言

黃金玩家

三星玩樂勲章

cakecake 發表於 2024-2-23 13:21
師兄你個App左上角是否著左紅燈?著左燈先係已連接(如下圖)
連App要開埋電話/平板個GPS先連到的
同埋如 ...

感謝cakecake師兄回覆, subwoofer 開著嘅時候正常應該先著紅燈再轉藍燈,但係停留喺紅燈嘅狀況。 個app嘅左上角係著咗紅燈嘅 ,下面拉上嚟亦都係見到已經連接咗,但係就調教唔到,就算有信號都冇聲。 睇過說明書原來 subwoofer 係有過熱保護 ,只要斷電半小時就會回復 ,但係我第一次嘅時候斷咗24小時電都係好似上述情況咁, 直至到斷電四日之後先至正常返 ,但係朋友嘅行貨就唔好彩,一直都冇著返~

評分

cakecake + 30 + 30 支持米樂行貨

查看全部評分

TEAC UD-701N TEAC CG-10M Oppo UDP-203 Yamaha RX-A3060 EDISCREATION 7CH AMP EC-7 M&K Sound S150 Mission SX2 Mission SXC1 Mission SX1
KEF R50 KEF Q50A M&K SOUND V15+ M&K SOUND V12+ JBL Venue Sub 12 LG 5