設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 白影@G

[討論] 【AV與我】10年前後

鑽石玩家

以前友誠同花園真係影音聚腳地,後樓梯都塞滿哂人,依家sales多過客人!

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
白影@G + 9 + 9 非常認同呀。

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

白影兄你好。雖然當年都真係有點怕左你, 不過見你依家成個人都唔同左, 都好開心可以見到你再加入成為我地會員. 我地咁多年都仲係咁......大家「尊重討論, 理性分享」我地一定歡迎你!!

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
白影@G + 9 + 9 非常認同呀。

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

馬仔呢排好正, 樣靚身材正, 50我都想想地KEEP一部!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你個邊有地方可以慢慢玩,我都改玩Soundbar了,勝在包圍感咁勁,係少了打心口的感動…

高級玩家

小瑟 發表於 2023-11-25 13:14
白影兄你好。雖然當年都真係有點怕左你, 不過見你依家成個人都唔同左, 都好開心可以見到你再加入成為我地會 ...

哈🤣 當年得罪哂啦,除了火氣太大,最緊要係太過執著同自以為是,聽唔入其他人意見,持住自己由細聽音樂,音感好少少就持才放曠。

不過經歷過16年同19年嘅洗禮,發現如今可以在異鄉安居,睇住啲小朋友返學開開心心,已好知足同感恩。人老了,過緊退休生活,與世無爭。

我都諗過仲馬唔馬仔,因為都想轉下會,但呢代馬仔個樣真係好靚,所以都係忍唔住用返佢。今日先到,瞓醒先慢慢整。

5萬

總版管

白影@G 發表於 2023-11-25 13:59
哈🤣 當年得罪哂啦,除了火氣太大,最緊要係太過執著同自以為是,聽唔入其他人意見,持住自己由細聽音樂 ...

可以去到英國開心生活, 呢個福份都好好呀!!! 恭喜哂

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
白影@G + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

Post76玩樂網.

高級玩家

阿定 發表於 2023-11-25 13:35
你個邊有地方可以慢慢玩,我都改玩Soundbar了,勝在包圍感咁夠,係少了打心口的感動… ...

你屋企玩soundbar應該唔錯,因兩邊牆反射距離唔算差太遠。不過無得上去聽了,返唔到嚟。你有機會嚟英國記得探我呀。好多玩具比你試,哈哈。比你毒咗咁多年,到依家有自己嘅屋仔,可以有位擺了。

高級玩家

小邪ktm 發表於 2023-11-25 12:40
以前友誠同花園真係影音聚腳地,後樓梯都塞滿哂人,依家sales多過客人!

我移民前都好耐無去了,不過都唔意外,肺炎之後香港好多地方都好冷清。而且單睇影音市場,都唔會好景得去邊, 上年就有 Onkyo申請破產,好彩最終唔洗收皮。

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

白影@G 發表於 2023-11-25 14:02
你屋企玩soundbar應該唔錯,因兩邊牆反射距離唔算差太遠。不過無得上去聽了,返唔到嚟。你有機會嚟英國記 ...

世界唔同了,雖然仍會睇4K碟,但串流已經成為主流,而且無論打機定係電影或戲集,空間音效已經取代了傳統5.1.2或7.1.4,如果唔計聽歌,香港咁細的環境,SoundBar係比較適合,我呢幾年都化左好多,開始會同人講,你睇唔到,聽唔到,食唔到有分別,其實先係最幸福,可以用更少的金錢,得到同樣的效果。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
白影@G + 10 + 10 非常認同呀。

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

peter99 發表於 2023-11-25 12:24
6 隻 SUB!瞳孔都放大!!!!

諗起都驚