設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

(會後討論) 識得玩揀至啱 : Samsung 2023 電視系列體驗巡禮

銀級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

阿定 發表於 2023-7-20 23:53
咁8K同4K玩的野又唔同,QLED同OLED又唔同的!

你呢句說話,有份令我選擇qn900c

畫面靚得好緊要(同55吋c1比較)
用Ps5 玩ff16,啲技能特效,顏色 亮度 立體感 細緻度有明顯提升
用xsx玩2077,開光追後啲燈飾勁到爆,搞到要開節能模式,另外畫面整體都清晰咗
可能電影我睇nf同d+架關係,黑位唔覺有問題

銀級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2023-9-5 15:02
我地呢度多睇戲燒友, 一定係QD-OLED吸引D既~
不過街既用家, 反而NEO-QLED多D呢~

我打機睇電影係50/50
應該呢兩部都會好滿意
由55上65 但係無好震撼 可能部電視掛得太貼牆 視距多咗幾吋 下次可以換75吋

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Samsung QD-OLED & Neo QLED 識得睇揀至啱 : 2023年入手4K、8K電視前必知的技術要點!| 活動報導

今次活動我地都有做返個圖文版本比大家方便了解, 如果大家睇完片都想睇埋文字版可以去我地以下網址睇返架~

🌟文字版本 : https://news.post76.hk/2023/09/samsung-tv-user-event/
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.