設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: homan272

[Music Streamer 串流播放機] Eversolo DMP A6 - 性價比很高的Streamer

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

Hobbyists 發表於 2023-9-17 13:17
我都想知點rip?要令外再裝app? 同埋d input out點click未太識用

呢度有教大部份操作

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Hobbyists + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

進階玩家

Hobbyists 發表於 2023-9-16 18:02
終於入左機,幾好聽而且可以聽到apple music bit perfect抵玩,支針發下發下好正夠曬復古味道~
剛買番來時 ...

用手機控制Apple music 同KKBOX 返應慢唔慢?揀完lossless 的歌,幾耐先開始播?

銀級玩家

MW23 發表於 2023-9-17 16:56
用手機控制Apple music 同KKBOX 返應慢唔慢?揀完lossless 的歌,幾耐先開始播? ...

Apple music 按cast畫面大概半秒load一load就到機畫面開,再按play歌都近乎即播,我諗到大概應該係似iphone cast上電視個下畫面個種小延遲,我用緊iphone13 pro
今日裝埋ssd 自己係apple music入面對番個位置,現可下載埋歌

暫時仲係新機要run in下,但聽落幾舒服幾靜小暖空間感分析力都幾好👍

銀級玩家

MDLP 發表於 2023-9-16 19:34
請問
點樣可以經電腦用usb線
當部a6係usb thumb抄彩落去

https://www.headphoneclub.com/thread-758423-1-1.html
剛上網睇到話轉usb otg mode就可以抄file

白鑽玩家

Hobbyists 發表於 2023-9-18 00:51
https://www.headphoneclub.com/thread-758423-1-1.html
剛上網睇到話轉usb otg mode就可以抄file ...

只可以a6個面板控制由usb手指或者harddrive抄入
唔可以經pc控制當A6係thumb drive
麻煩研究到通知聲
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

銀級玩家

MDLP 發表於 2023-9-18 04:45
只可以a6個面板控制由usb手指或者harddrive抄入
唔可以經pc控制當A6係thumb drive
麻煩研究到通知聲 ...

呢個位要轉pc?

白鑽玩家

Hobbyists 發表於 2023-9-18 07:46
呢個位要轉pc?

我兩部電腦都唔可以好似見到andorid手機咁樣

銀級玩家

MDLP 發表於 2023-9-18 08:33
我兩部電腦都唔可以好似見到andorid手機咁樣

其實我見可以插個otg ssd copy file to ssd之前師兄個youtube教學。不過我主要用apple music聽多,佢內置儲到apple music就ok一樣選圖方便

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

好想知用電腦rip CD同用A6 rip CD質素分別大唔大?
對於無cover無歌名要自己入,A6好Q麻煩咁

銀級玩家

just_for_uhk 發表於 2023-9-18 22:20
好想知用電腦rip CD同用A6 rip CD質素分別大唔大?
對於無cover無歌名要自己入,A6好Q麻煩咁 ...

Rip cd好高學問我都唔敢攪,呢部機識自動上網搜cd data嗎?