設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] (會後討論) Denon AVC-A1H 8K 皇者傳奇體驗會

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
2023年3月7日更新 : 💥過百人報名!Denon AVC-A1H 🔥15.4 聲道 8K日系皇者傳奇體驗會活動精華!| 活動報告

2023 年對 Post76 嘅會員兼天龍粉絲黎講,應該非常興奮✌️😊 !! 因為自 Denon 110 周年紀念版系列推出後,呢部機技驚四座,效能與價位都有非常大迴響!! 接落黎闊別大家 16 年嘅 Denon AVC-A1H 最旗艦型號,終於再次推出😍!!! 大家都非常期待,所以 Post76 即時同大家安排左 4 場體驗會,當然有得天龍自然唔少得有威廉 Sir 作嘉賓解說今次 AVC-A1H 有乜革新,兩日四場的活動,吸引過百人報名參加。而我們今次亦都用盡心機讓大家可以一試 Denon AVC-A1H 的威力。如果果日未有機會到場的朋友,可以先睇返我地呢條精華片✌️,我地應該好快就再舉行不同的Denon AVC-A1H活動來讓大家可以一聽Denon AVC-A1H的效果。😘

今晚小瑟同威廉 Sir 同大家一齊試盡 Denon AVC-A1H 8K 擴音機既終極威力,實試過新機係 Atmos、DTS:X、Auro-3D 以及 IMAX Enhanced 四大格式配合 4 隻超低音喇叭既豐厚動態表現... 今晚親身體驗過效果既朋友都歡迎係度分享今晚既所見所聞啦!

評分

參與人數 9威望 +96 金錢 +94 收起 理由
秋楓@FB + 10 + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!
hangshun + 20 + 20
:o) + 6 + 4 超正, 即時加分比post76先!
VictorSHEK@G + 10 + 10
Manko + 10 + 10
wayne0503 + 10 + 10
Foreverwest + 10 + 10 多謝POST76仝人
surekot + 10 + 10
lungaska + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

旗艦級真係旗艦級!

鉑金玩家

首次睇驗咁正宗嘅9.4.6佈局 係聽多好多平時聽唔到嘅聲音 先係下層9聲道加咗一對FW 係Atmos Demo已經在我腦裏畫咗個好大嘅圓圈 緊接住Black Adam 從後面衝上來前面嗰浸低頻感覺係從未感受過 另外A1H嘅新晶片我在3800都聽過上層喇叭嘅物件移動定位好準好開揚 整體部機包括價錢係冇咩好挑剔係抵玩嘅 !多謝post76搞個咁正嘅活動比大家試聽🙏🏻

星級玩家

最難忘睇嗰段演唱會用個Auro 3d,同未upmix既atmos時比真係差好遠,天花同地面聽到嗰啲鐘嘅答答聲,好突出,好過癮😂

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
Davidfwh + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

第一次參加Post76嘅活動,一見到有得報名即刻撳掣,又好彩俾我抽中!
多謝大會嘅悉心安排,燈光攝影拍攝團隊,Admin安排,多謝小瑟大哥同威廉Sir嘅講解,原來家庭影院可以咁犀利9.4.6
Dolby Atmos, Auro3D, DTSX, IMAX Enhanced, 有專業講解就知道自己喺度聽啲乜嘢,真係學到好多嘢😘😘
最驚喜係四個重低音,真係可以好有包圍感,沉浸感好強,但係又完全唔覺得嘈吵,Bass Sync 調教3ms ~5ms小技巧同示範
有打心口,有龍捲風感覺,有雀仔轉圈飛翔,又有熱帶雨林,有清色嘅子彈橫飛,著名嘅空戰場面,聲音同畫面配合,成件事好夢幻🥹。

除了感謝,還是感謝🙏🏼💕

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都覺得PINK FLOYD嗰段TIME最吸引, Auro 3D真係效果明顯,值得投資,不過玩四隻SUB就真係難啲,雖然效果真的升到第二個層次

高級玩家

Auro 3D 效果好正!
搞到有啲心動了!

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

尋晚好精彩,多謝小瑟用心揀選試機影片及聲效,呢部A1H真係正機,如果我買會選擇銀色,考慮中,不過尋晚太趕冇問威亷Sir, 如果屋企只可放5.1.4, 係咪應該用唔盡部機?可以點set會好啲

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果demo 用100'以上投影會更正!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我尋晚返到屋企開返套 John Wick 3 黎睇, d 散彈弱左....

9.4.6 真係有 immersive 既感覺, 好鬼正... 用左 4 隻 sub 仔真係填滿哂間房, 不過如果用埋 12 吋打埋心口就更加正!
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物