設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 陸奧BB

[Soundbar] 突然有個不法奇想

銀級玩家

三星玩樂勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-6-5 13:17
$19xxx咁貴!?
我除剩之後,個七咋,仲趕得切睇世界盃決賽

果時玩野玩壞左部X90J換 PANEL洗左我成4千幾銀

銀級玩家

三星玩樂勲章

Foreverwest 發表於 2023-6-2 20:46
師兄咁接駁環繞聲能否同步?如果做到又幾好噃,不過功能上好似有啲重複

已試╴吾得既

DENON 2800 HDMI1可以出畫和聲,或HDMI 1 出畫和聲 和 HDMI2出畫ONLY

所以係失敗既

純係試驗而已,遲D再試下有無其他方法

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-6-5 12:52
showroom 唔可以作準嘅,有冇駁電視做中置都成疑,三間showroom擺嘅機,都係趕客設定嚟咖咋! ...

我梗係樣樣都試勻曬啦,駁TV(人聲縮咗),吾駁TV(人聲再縮咗)都試哂,其實一套戲入面有七成時間係中置出聲,有玩開家庭影院就會明我講乜,個個人買中置喇叭嗰陣都盡量想買返前置買同一系列,就係唔想咁大落差。
Sony 今次為咗為電視機銷量玩火真係直接影響埋A9銷量,希望佢嚟緊新一代A9加返隻中置

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

iversonhui 發表於 2023-6-5 12:52
soundbar聽歌真係唔得, a9我唔知, 但a7000就真心差。
當初sony整部a9同a7000, 我覺得已經諗過你呢個問題
...

我反而覺得佢可以彈性處理,好似重低音咁獨立出多一隻中置俾人購買,咁做法最低限度可以做埋我生意😛

題外話:當日試機亦都試過A7000用TV出中置,真係聽到懷疑人生,都唔知A7000有呢個功能為乜🤦🏻‍♂️

鉑金玩家

AV newbie

yuppi 發表於 2023-6-5 16:57
我梗係樣樣都試勻曬啦,駁TV(人聲縮咗),吾駁TV(人聲再縮咗)都試哂,其實一套戲入面有七成時間係中置出聲 ...

我套機又冇 閣下所講嘅'縮聲'情況呀,so far so good喇

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
yuppi + 50 + 50 恭喜Ching!

查看全部評分

人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真

鉑金玩家

AV newbie

yuppi 發表於 2023-6-5 17:05
我反而覺得佢可以彈性處理,好似重低音咁獨立出多一隻中置俾人購買,咁做法最低限度可以做埋我生意😛

題 ...

A7000駁電視做中置、呢吓真係好難理解
人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2023-6-5 17:05

題 ...

我覺得多餘。我個人認為a7000本身人聲係夠,至少我睇戲到依家都用唔着remote個voice. 都唔明用tv駁中置有乜好。d聲又唔係真係係正個電視機中間發聲,出嚟咪怪怪的

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-6-5 17:19
A7000駁電視做中置、呢吓真係好難理解

係多餘囉。a9夾中置都講得通。a7000就真心唔明

鉑金玩家

AV newbie

iversonhui 發表於 2023-6-5 20:27
係多餘囉。a9夾中置都講得通。a7000就真心唔明

其實,A9用咗⚡️視嚟做中置,我有啲覺得、左中右、質埋一嚿,左右聲道反而分隔度冇咁清晰,同 Y師兄講嘅相反,真係R哂頭,喺外國啲A9論壇啲網友都有提過,電視(同A9)嘅S-centre, 唔駁好過駁咖

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2023-6-5 16:57
我梗係樣樣都試勻曬啦,駁TV(人聲縮咗),吾駁TV(人聲再縮咗)都試哂,其實一套戲入面有七成時間係中置出聲 ...

我以前玩喇叭又真係同中置前置同一個系列