設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] (會後討論影片)音響影院"雙"體驗: KEF Reference 2/5 Meta 逐 PART 玩

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
😊活動報導 : 之前我地都將一對 KEF Reference 2 Meta 借左比 Post76 嘅資深版友 PAC 大哥家中試玩✌️。佢對 KEF 嘅鍾情、熱血 及 透徹了解其喇叭嘅特性,發揮到極緻 ... 不論係上代 Reference 至今代 Reference Meta,不論聽歌或睇戲,上過大哥屋企家訪試過嘅版友,都大讚從未試過喇叭有呢個境界,可想而知 KEF 嘅功力其實很視乎大家點發揮!! 🤣 想同 PAC 大哥取經,或者想重溫當晚活動詳情的朋友,就記得唔好錯過本片内容啦!

今晚大家除左可以親身試到 KEF Reference 5 Meta 係聽歌、睇戲等方面既潛力外!仲可以得到 PAC 大哥親自傳授 KEF 喇叭既實戰心法!相信大家必定都獲得好多得著,好想即刻同各位師兄弟分享返今晚既所見所聞... 如果大家對今晚活動有任何諗法既版友都可盡訴心中感覺啦

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

今晚很開心能夠在這個event同大家分享一下KEF META 喇叭
希望大家都享受到一個理想的晚上啦

評分

參與人數 10威望 +300 金錢 +300 收起 理由
秋楓@FB + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
fungl + 50 + 50
carreyjim + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
hangshun + 30 + 30
ChauBen@G + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
matt88p + 50 + 50
Happy89 + 20 + 20 AV紅人出動。
Ken134547 + 20 + 20 恭喜Ching!!!
issachar + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
Foreverwest + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不要問價錢  , 祗要信 PAC 兄

其實我因為冇機會去拜候 PAC 兄, 所以見到呢次活動就覺得一定要出席! 參加過幾次0係 KEF Gallery 舉辦既活動, 我覺得呢次 d 聲係最正既!

真係要多謝 PAC 兄咁用心去 set 套器材同揀 d 咁正既軟件... 張德蘭都唔係我個年代, 不過真係好聽
唔特別多謝 POST76 團隊喇, 呢樣野一向 default 感激你地攪既每一次活動.

成套 Meta 出黎既效果當然係驚人, 由其係 Reference 5 Meta... 音場之闊, 結象既立體, 再去到動態等等, 都係我聽過咁多對 KEF 喇叭中最正既一對....

當然... 價錢就.... 呵呵呵.......

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
Ken134547 + 20 + 20 認同到一個"點"呀!
pac + 80 + 80

查看全部評分

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

issachar 發表於 2023-1-11 23:41
不要問價錢  , 祗要信 PAC 兄  

其實我因為冇機會去拜候 PAC 兄, 所以見到呢次活動就覺得一定要 ...

你快啲去入返隻張德蘭啦!
真係全碟都好正架。
但係今晚部投影機唔多掂,未能出到隻碟嘅威力

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

PAC大哥較機功力深厚,獲益良多,希望日後繼續開壇現身說法!

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

多謝post 76悉心安排, 感謝PAC大師無私分享心得

評分

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

多謝大家留言呀, 尋晚有d蝦碌野真係唔好意思呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

小瑟 發表於 2023-1-12 11:15

咁你要加多啲分俾回覆嘅師兄補數啦

銀級玩家

多謝post76同PAC大哥精心嘅安排同設定,KEF Reference 2/5 Meta嘅低音,空間感,冇得輸
尤其龍虎門嗰段用dts HD都聽到天空聲,低音拳拳到肉
希望post76搞多啲體驗會

評分

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2023-1-12 11:15

冇可能放過你嫁大王.... 應該再攪多 D 活動   成日㩒就一定唔會出蝦碌嫁喇
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物