設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: samsontatsuya

[喇叭組合] B&W 705 S3 新鮮🔥熱辣

鉑金玩家

funny1 發表於 2022-11-22 11:58
想睇下點推唔掂法
我聽過1700ne推805d4出黎嘅音場都仲正正常常,冇散開,當然感覺得到 ...

其實有幾樣野可以試,第一睇下低音推唔推到出黎,即係細細聲都可以聽到有沉低頻墊底係有質感既,唔係要開好大聲先聽到有個低頻量感,第二高音控唔控制到,由其係鑽石高音呢d去到好高既時候會唔會有嗆耳,還有一種極端d去試,就係把擴音機vol扭到50%以上有無開始炒,結像定位有無亂,樂器聲有無炒埋一碟,如果都無事正常就代表部amp好氣好力仲有得去,不過一般音響舖都唔會比你猛扭個vol咁黎試,除非自己買左黎試

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Manko + 10 + 10
funny1 + 10 + 10 學到嘢??

查看全部評分

黃金玩家

粉果人 發表於 2022-11-22 15:58
其實有幾樣野可以試,第一睇下低音推唔推到出黎,即係細細聲都可以聽到有沉低頻墊底係有質感既,唔係要開 ...

1700點唔點就唔敢講,但1600比我感覺就麻麻。
有次係有誠唔就記邊層,用1600推B&W603 s2座地。開到大聲小小即炒埋一碟,高音又刺耳😑

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2022-11-22 16:50
有次係有誠唔就記邊層,用1600推B&W603 s2座地。開到大聲小 ...

600系列其實本來就係av向多,用咩amp推基本都差別唔大,我試過用貴5倍既amp黎推同入門amp推出黎都差唔多,600系用黎聽歌原本就係咁既聲

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

嗰個師兄淨係講推唔到B&W啲味出嚟!我自己就係金仔E470推705 S3無問題,細细聲都有墊底低音,我試過推atc scm11 細細聲係冇左低音墊底, 所以師兄講得好啱!

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2022-11-22 16:50
有次係有誠唔就記邊層,用1600推B&W603 s2座地。開到大聲小 ...

我聽過1600推kef reference 1 meta
冇你所講嘅情況,但聲同110有d分別,佢似舊少少嘅denon聲,比較響一點,硬同快一點,不過reference真係難推,feel到腳軟

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

dplqb 發表於 2022-10-3 22:39
可能是部amp唔夠力堆中低音

我用左兩年705signature...  高音係好偏勁, 不過我鍾意...hahahaaaa....   試過唔同amp 都係差唔多.

btw 705s3 聲低同以前兩代好唔同....   好快好高清,  但人聲我都係buy 以前隻feel

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

funny1 發表於 2022-11-23 09:40
我聽過1600推kef reference 1 meta
冇你所講嘅情況,但聲同110有d分別,佢似舊少少嘅denon聲,比 ...

要抵玩又有機會推到
可以考慮purifi
要有品牌唔係土炮廠
可以諗NAD C298