設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: GORGOR

[Soundbar] 新鮮熱辣Sony RS5

黑鑽玩家

ATV 4K上Disney+播 用 360 Spatial Sound Mapping
片中麥狄文揸飛機進場一幕,正前方經頭頂去背脊好清楚
尾斷d撞車場面,零件左右飛都好清楚,好連貫。
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

鉑金玩家

AV newbie

p76marco 發表於 2022-11-19 23:38
ATV 4K上Disney+播 用 360 Spatial Sound Mapping
...

哦,我意思係、個撫摸員話幫你試,試邊樣?

鉑金玩家

AV newbie

p76marco 發表於 2022-11-19 23:38
...

試吓睇 Netflix : ROMA, 啲全景聲靚到好似親歴其景咁,但留意,套戲比較悶,純粹試吓聲咋

黑鑽玩家

LeoChin@FB 發表於 2022-11-19 23:41
哦,我意思係、個撫摸員話幫你試,試邊樣?

我意思係送貨當日,師傅打黎應該係約安裝。其實放電視櫃上,都無乜野好裝,本來有咁既服務就想等佢上黎,開個箱,無穿無爛,插著出到聲就算。
點知一開聲就問我使唔使安裝,又話d單好散,即日未必黎到…(下省一堆廢話)。
其實sony 應該送完貨係包上黎set好架嘛,睇下有無師兄有好d既遭遇,定係我誤會了

鉑金玩家

AV newbie

p76marco 發表於 2022-11-19 23:54
我意思係送貨當日,師傅打黎應該係約安裝。其實放電視櫃上,都無乜野好裝,本來有咁既服務就想等佢上黎, ...

哦,原來係咁。
我四月訂四+一,六月、收四碌棍時,冇收過任何電話/訊息,八月收埋個低音嗰朝,就有撫摸員打電話俾我、話幫我set機(態度幾好),講真,套機我已經玩咗兩個月,再駁隻低音有幾難吖,咁味話佢聽‘唔使喇、我自己搞掂’,佢仲話如果有問題,隨時可以搵佢哋跟進。我覺得啲服務幾好吖,係等套機等到火都嚟之嘛!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

p76marco 發表於 2022-11-17 21:32
之前A7000+RS5 Set左360 Spatial Sound Mapping, RS5細聲到完全聽唔到。睇戲Rear Level 開到Max都無料到。
...

嗰360 SSM 真係好正,睇Netflix 未日戰地, Underground,天空聲音好明顯。
試埋blu-ray碟仲正,後置好唔得閒😂

鉑金玩家

AV newbie

iversonhui 發表於 2022-11-21 21:09
嗰360 SSM 真係好正,睇Netflix 未日戰地, Underground,天空聲音好明顯。
試埋blu-ray碟仲正,後置好唔 ...

師兄,請問末日戰地、英文係咩呢?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2022-11-21 21:25
師兄,請問末日戰地、英文係咩呢?

Outside the wire

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10

查看全部評分

鉑金玩家

AV newbie

iversonhui 發表於 2022-11-21 22:26
Outside the wire

哦,睇過,係幾正

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2022-11-21 22:39
哦,睇過,係幾正

對, 下雨個段試天空聲一流