設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ManMan@FB

[CAS音響] 書房組合,DAC 簡單開個箱 + iPad as CAS

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

que 發表於 2022-11-14 10:32
而家已經陸續有streamer surport
Rose 之前update後 好似得
但我不是用家

真係要等有先算
Apple 平台好撚封閉
目前只有授權開放俾 Sonos, Roku 用
但都係駁唔到外置 DAC
用新 Apple TV 要駁 HDMI splitter…

白鑽玩家

ManMan@FB 發表於 2022-11-13 23:10
用 Apple Music 無其他 Device 可以揀
iPad 已經係最好
喇叭未物色到, 留意緊 Genelec G Three

曾經比較過ipad插線數碼輸出
同埋用電腦usb數碼輸出
雖然電腦唔係用apple music
實在存在好大差異

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2022-11-14 23:42
曾經比較過ipad插線數碼輸出
同埋用電腦usb數碼輸出
雖然電腦唔係用apple music

PC 上聽 Apple Music, 要用 Mac
Windows 上的,係很廢
得 itunes, 或者網頁播放
只有 ios 的 Apple Music Apps 能夠做到 Bit Perfect 播放
有諗過,Sony 黑/金磚做 source 數碼輸出得唔得…
不過諗清楚,太過唔乎合成本效益,完全浪費左一部黑/金磚…

當然, iPad 唔係一個 Dedicated 既播放器,我都好期待一個最優解既 Apple Music 聆聽方案

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

搵到隻幾正既 Game, 其實我當佢係音樂播放器...
用套音響玩好唔錯
價錢好抵, 要推介下

Retrowave

Live Sound Record (iPhone 錄音) :

進階玩家

ManMan@FB 發表於 2022-6-9 12:38
答返師兄問題先

1. iPad -> Type C adapter  -> ifi isilencer+  ->  USB cable  -> ifi ipurifier 3  - ...

我是用imac 請問ipad可以去到32-bit384KHz?
  如果可以我都轉用ipad
javascript:;

Yamaha A-S801 有 ESS Sabre 32 位 DAC,相當不錯!

Yamaha A-S801 有 ESS Sabre 32 位 DAC,相當不錯!
WhatsApp Image 2023-07-21 at 12.55.39.jpeg

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

K.W.Chiu@FB 發表於 2023-7-21 12:51
我是用imac 請問ipad可以去到32-bit384KHz?
  如果可以我都轉用ipad
javascript:;

Ipad 係 bit-perfect

見習玩家

超正,感謝分享