設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 77756

[討論] Top Gun 2

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

77756 發表於 2022-5-25 21:33
星期六再去睇4D!

真係無論咩制式都好呢套戲真係好正! 又多一隻碟收藏可以做 Atmos Test😎😎 ...

音效我就唔甘講100%好,因為我成日覺得,戲院後置同天空喇叭好近,我成日都覺得,如果後置可以裝返落d,d聲音會分布好好多,但D box真係正,我睇主角考任務時,佢左我又左,佢右我又右,好好feel,所以睇飛機,D box真係正

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
77756 + 10 + 10
cbr600rr + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

wantai288 發表於 2022-5-25 21:59
音效我就唔甘講100%好,因為我成日覺得,戲院後置同天空喇叭好近,我成日都覺得,如果後置可以裝返落d,d ...

德福,康怡 定 沙田,睇邊一間,聽人講沙田嗰間樓底太低唔好睇!

銀級玩家

wantai288 發表於 2022-5-25 21:59
音效我就唔甘講100%好,因為我成日覺得,戲院後置同天空喇叭好近,我成日都覺得,如果後置可以裝返落d,d ...

所以要睇IMAX, 我覺得今次套戲係畫行第一,係cinema 先可以有甘大個screen,難得呢啲Dog fight 鏡頭等等全部都唔係用CG, 但又有IMAX。

跟住就係D box! 好玩過 Disney 個 Ironman 4D, 🤣🤣 起碼唔使排長龍!

Atmos 呢啲可以日後home theatre 慢慢再享受!

所以我已經睇咗IMAX,嚟緊再去睇4D,之後再買碟返屋企慢慢欣賞Atmos😁😁

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

just finished 3rd viewing in DBOX motion seat + Dolby Atoms.  

The shaking is a bit too abrupt and the Atoms sound effect is not that obvious.  

Screen is too small because all the DBox seats are only at the very end of the cinema, IMAX is indeed better

銀級玩家

今朝一早去睇MX4D, 我第二次睇,兩個仔第一次睇,佢哋都好鍾意,下次要2/6上畫睇侏羅紀世界都要4D!🤣🤣

我自己個人覺得4D同IMAX比較! 都係鍾意IMAX多啲!4D比我嘅感覺有啲到喉唔到肺!不過感覺都係新鮮,因為之前未試過戲院睇4D電影,之前都只係啲主題公園玩過下!

下次應該會再睇多一次D Box! 星期二睇入場$60 ,噢抵玩!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cbr600rr + 10 + 10 happy happy

查看全部評分

銀級玩家

cbr600rr 發表於 2022-5-27 17:38
just finished 3rd viewing in DBOX motion seat + Dolby Atoms.  

The shaking is a bit too abrupt and  ...

That’s quick for the 3rd time🤣🤣✈️ I just finished second this morning! Maybe doing the 3rd for D box in Tuen Mun next week.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

77756 發表於 2022-5-28 16:48
That’s quick for the 3rd time🤣🤣✈️ I just finished second this morning! Maybe doing the 3rd fo ...

DBox 啲櫈太後所以個銀幕好細,我下次可能睇4 DX,選中間位個銀幕大啲

銀級玩家

cbr600rr 發表於 2022-5-28 19:35
DBox 啲櫈太後所以個銀幕好細,我下次可能睇4 DX,選中間位個銀幕大啲

我朋友睇過D box 版, 佢建議話睇過4D就唔需要再睇多一次D box🤣🤣
其實第一次睇咗IMAX,真係好感動好想再睇第二次,所以睇多一次4D版本,未睇第二次4D版之前,心裏面一直想睇第三次D box 版本,但其實隔咗兩日諗深一層,我朋友講得多可能係啱嘅,真係唔需要再睇多次D box! 反而期待佢幾時出碟喺屋企自己個home theatre 再慢慢享受!
D box 就留返去睇侏羅紀世界啦😂😂

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

聽聞iSQUARE IMAX 最正, 但啲好位好似全部畀人買曬定hold起晒咁, 預售5,6 日都喺咁....!

銀級玩家

https://fb.watch/dkpXk9g7RS

Premiere at San Diego, Mexico City, Cannes, London

Wish one day Tom Cruise will come over to HK.😎😎😎

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
jc2ssych + 50 + 50

查看全部評分