設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mafai2000

[AV擴音機] 買機問價分享

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

比我一定開比出面最少平1k, 睇下佢點答都好

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

咁奇怪.....?
幫佢買過幾次野,入去問價都無呢d情況....
早兩日仲入去問對klipsch RB61,開價#$))....
仲話啱既話有得再平d!...
Sony X90J  
Denon 4700
Giec 5500 / PS 5
Front sp : Jensen
Sur sp : JBL Pro III
Center sp : JBL HLS
Tf & Tm sp : JBL Control X
Sub: MK Sound SB1250
Belden 8471
Viablue X-25
Oyaide PA-02

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

佢地係噤咖喇,生意難做ma,但係佢啲貨係ok嘅!

星級玩家

So far basement is ok wor

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我就係見過呢度好多ching都話佢OK, 我先去問價, 同埋當晚真係會買機架啦, 有誠意的~
但佢俾我既感覺係, 驚賣平左俾我lor...

最後個AV amp去左友誠16樓, 人地一開價已經好平~ 個12"太陽火就去左二奶度買.
最初二奶開我個價要俾cash, 但我之前見到post76有位師兄都係俾visa... 最後都可以俾card.
^.^

btw, 個subwoofer真係勁重, 我地兩個人拎個woofer都要休息幾次先去到停車場~ :p
mafai
平有平玩, 貴有貴玩, 最緊要有得玩~

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

唔憂做猜燈謎,咪鬼幫襯佢啦!  

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

我果次去問 5507 咩價、佢又係咁!
咁我直接講網上D師兄個價佢
佢話佢地吹水、我話人地無必要吹水嘛
佢話人地係網上認叻!咁我哦完就走左咧

高級玩家

厘间野好似龙门客棧咁,我都係行过就算。買野要比人问番轉頭,痴鬼線。
我之前部AVM o係SSP欽卅街间影音铺買,就係貪佢d貨有mark介錢,原本係諗住買部Sony,睇完后順口问埋佢ah媽霞心水机几銀(厘部佢冇show出離),開口介己經係best price,隔个禮拜再walk in 入去,佢幫我confirm左仲有貨, 介錢同佢上次講一樣, 跟住落100蚊訂,兩日后貨到电联,过程非常爽快。欏貨后第日再買Blu-ray机,又係best price.
開舖揀客做,如果吾執都吾芳係好舖。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我就係見過呢度好多ching都話佢OK, 我先去問價, 同埋當晚真係會買機架啦, 有誠意的~
但佢俾我既感覺係, 驚 ...
mafai2000 發表於 2010-3-30 12:50

支持師兄做法!! 買野, 最重要係買得開心!!

專業玩家

Hate that too.
Tried before. Went there and asked for price. If price is acceptable, then I'll buy. But they never tell me the price but keep asking me to offer a price. It sounds I am begging them to sell to me ........
Just wondering why people think this kind of 'service' is ok .......