設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: norman001

[討論] 起av life 買左av amp, 會唔會仲伏?

黑鑽玩家

成日見海信送電器, 但又未見過有叫海信嘅大型電器舖, 咁你明啦~

1萬

白鑽玩家

老而不

怕的話下次問有無現貨取走, 再之後自己 call 車。
我通常都甘做

白鑽玩家

三星玩樂勲章

唔關送貨事,兩星期前係大堂簽收轉台,個送貨只就佢時間,結果我遲左5分鐘落樓,送貨好不客氣,之後我話大佬宜家比生意你做,佢回應係我做運輸,你估唔洗送第二度,竟然發脾氣走咗去,我O咀,結果....哈哈,一小時後客氣咁話公司要佢再送,我就好晤客氣拒絕左。故事教訓係,宜家D部門分工,門市唔做好係唔得,一個部門玩串就累街坊,AV AMP渴市,佢地唔會就你,比$有時會受氣,收左貨再打去Av乃到投訴,舒緩下情緒

銀級玩家

小小Pat 發表於 2022-1-29 10:32
銷售同送貨唔同部門,我又好難話係咪有伏?如果心急嘅叫佢送去門市部,自己抬返去咁唔使煩,我記得當時約好 ...

呢d 唔係心唔心急的問題, 而係誠信問題, 成年人做野要有交帶, 唔係好似小朋友咁鐘意點就點, 買機時講好左個送貨時間, 如果改時間唔緊要, 應該打黎講因為要視付送貨時間為準, 又或者作一d 原因話要改時間, 咁我絶對接受, 而唔係打黎扮傻, 就講另一個送貨時間

再者佢送貨和sales 係兩個部門或外判都好, 對於客人黎講佢地都係同一間公司, 兩個部門係要有溝通, 唔可以懶話因為佢地只係送貨唔關佢地事, 如果我返工好似佢地咁, 一定比client 小到暈

可能因為平時習慣左起d 大舖買野, 享受慣左好好的services , 身在福中不知福自己都唔知, 所以一受到services 差少少的公司就接受唔到

我本身都唔想起av life 買野,但依家fortress 門市已經無左av amp show 出黎, 上fortress 網訂又無貨, 所以先起av life 買

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Aless3939 + 10 + 10 這就是香港

查看全部評分

銀級玩家

LoMichael@G 發表於 2022-1-29 08:34
我最怕等送貨,如果唔係太大件多數自取。

我都係呀, 我好怕等人送貨, 如果自己拎到, 都自己去拎算了

我本身想起門市自取av amp, 但av life 話無貨, 要訂, 我開頭以為無貨要訂的意思是指shipping 問題, 要等一段時間

點知sales 就話等一日就有貨, 咁sales 講無貨要訂的意思可能是指門市無貨, 要訂起倉送貨

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我去年年尾喺呢度買咗部Panasonic OLED電視。我帶埋4K碟機和HDMI線駁埋慢慢試清楚Dolby Vision,銷售服務好好,之後安排送貨裝機也很準時。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

不嬲送貨都係互相夾時間,樓主講到誠信問題就有D放大咗,就算有錢佬係 Private bank 要處理一千幾百萬都係要排隊等,冇可能全世界就你一個,買嘢都唔係大X曬,你可以吊 sales 呃你,但同送貨好似無關係,其次今時今日私人樓叫管理處代收有乜問題,而你星期五下午有問題咪叫成人生活星期六送囉,橫掂你E家都係咁得閒上網開 post 發洩,真係現實生活你點樣同人溝通到

評分

參與人數 3威望 +100 金錢 +100 收起 理由
tony019002 + 10 + 10 認同到一個點呀
kl122002 + 80 + 80 超正, 一定要加分
PepperFish@FB + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

sales態度係管理層問題,做人冇厘搭霎就係個人教養問題,同件貨源無關。

進階玩家

香港買野+送貨.   基本上無一次會準時的,  肯有人話你知咩時段送上黎已經偷笑.  成日串串貢話做運輸好趕時間.  

白鑽玩家

Past experience buying TV with Panxxhop, the same la !  People are not serious about their job !
digiman