設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jackybee

[藍光播放機] 另一選擇Pannde pd6

鑽石玩家

上次山寨機V203被人工置頂,推了100多樓.
這次山寨機PD6更貴,利潤更好,打手更多,應該人工置頂推300樓沒問題

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

企鵝 發表於 2021-12-15 15:10
上次山寨機V203被人工置頂,推了100多樓.
這次山寨機PD6更貴,利潤更好,打手更多,應該人工置頂推300樓沒問題 ...

勁!但我一毫子都冇得收

鑽石玩家

三星玩樂勲章

最近入杰科5800,一樣係大6機,表現唔差,画面靚過Oppo203,聲音就薄左d,但分析力幾好。如果以大6摩改機,樓主入的真係幾貴,表現值唔值要同台比較,如果換上日本機,可能覺得抵,聲名係好影響身價,何況樓主部機是否攞正牌。喜好因仁而異,我玩慣Oppo,所以杰科同另一部先鋒800变左後備機,如果Oppo繼續生產一定支持,可惜Oppo衰係無攞正牌,結果被告,如果所生產的每部機都要比版權費,結果執好過賠,Oppo被迫消失。咁,無版權機又賣得貴,又點會得到支持

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2021-12-15 16:55
最近入杰科5800,一樣係大6機,表現唔差,画面靚過Oppo203,聲音就薄左d,但分析力幾好。如果以大6摩改機, ...

C兄講得好啱,oppo消失嘅原因除左牌費,我覺得默許jb同利潤低亦都係原因之一,我買呢部機嘅原因,係因為203打柴冇得整,同埋喺德發地牢試過聲畫覺得OK而且有問題有得整,我屋企有5OO隻bluray100隻4K,所以冇理咩授吾授權,真金白銀俾錢買,我只係想分享感受,亦都冇為咩人做打手,我吾介意人地俾意見!但可否尊重一d,咩叫阿燦扮鬼佬(難道那位C兄吾係黃種人係鬼佬)咩叫長門人俾獎金2萬蚊'當係碎銀super,咁樣好憂默風趣?定係智障想喺到串人?吾認同吾緊要,但吾需要咁樣囉,我想問以上兩位喺咪一生人都冇用過侵權嘅物件?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用pd6 play sacd同esoteric k01xd及rose rs150比較

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
mksoundhk + 20 + 20 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

jackybee 發表於 2021-12-15 17:27
我用pd6 play sacd同esoteric k01xd及rose rs150比較

正喎!

黑鑽玩家

jackybee 發表於 2021-12-15 17:23
C兄講得好啱,oppo消失嘅原因除左牌費,我覺得默許jb同利潤低亦都係原因之一,我買呢部機嘅原因,係因為2 ...

你分享就唔接受別人睇法?啱聽就意見唔啱就串你,圍爐算啦!所謂代理有群組呀~放上網仲乜啫😂真金白銀就合法?私煙都唔得啦!當然版權持有人都自身難保籠裏雞作反邊有人理🤭口講要人尊重而你只懂發難!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

咩碎銀super呢d吾係串人係咩?吾好玩啦!你都未答我一生人有冇用過未經授權嘅物件喎!長門人!不過你吾駛答喇!心照啦!super on9仔

鑽石玩家

三星玩樂勲章

其實部機值唔值,用家自己決定,我持平,對我嚟講,一部不知名改機,要2萬的4k機,我唔夠擔搏,我情願玩杰科,再唔係買部2手先鋒或Oppo,因為品牌真係好重要,好似之前一條有人執靚的本地HDMl線,我試左,OK;另一條有名牌貴線,最後入左後者,無論佢幾靚,市場價值都無人氣,無二手,因為無人識,自然無人要。套用今次4K機,無論樓主部機幾靚,無人氣的品牌自然無人認同。就算我部杰科要成皮,但名氣不及Oppo,所以不值,何況Oppo只係5299,故此一部不知名的4K機,舖頭摩改收你2皮,點會有玩家信服。樓主肯入自然睇過實物,認為值,個人價值觀不同,無論值舆不值都只係意見。另一個攞牌問題,我玩機就唔會理,我係享受部機比我的娛樂,唔係理會佢有無牌,否則所有備份的多媒體機都違規,甚至攞張碟去公開場合都要攞牌,我都唔知Oppo比DXX告,因為版權問題,我只係用家,商業野廠商自己拆掂,Opp拆唔掂咪玩完。樓主部機如果學到Oppo咁出名,可能變成搶手貨,又點會踩,宜家又話有部R字法國機,只要打响名堂,內部摩改只會話增強版,賣3皮都大把人爭,睇下有無咁嘅一日

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
jc2ssych + 50 + 50
根本英俊 + 10 + 10 認同到一個點呀
allen89 + 50 + 50 非常認同

查看全部評分

黑鑽玩家

jackybee 發表於 2021-12-15 18:44
咩碎銀super呢d吾係串人係咩?吾好玩啦!你都未答我一生人有冇用過未經授權嘅物件喎!長門人!不過你吾駛答 ...

你自己睇返我一路都冇話呢類機唔玩得,只係覺賣價越來越痴線,我諗你由呢度開始以為我針對授權,我唔再回你了、驚你爆血管