設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wantai288

[討論] 張學友藍光演唱會12月23日出碟

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

直逼4K試機碟😍

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
allen89 + 50 + 50 謝分享
mryu8182 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

黃金玩家

WilsonWong4@G 發表於 2021-12-24 18:29
本來都有諗過買埋CD, 不過噚晚睇完隻Blu-ray Disc 1 就打消咗呢個念頭……

唱嗰方面令自己比較失望…… 純粹個人意見!有時覺得有啲歌如果太刻意放喺展露唱功嗰方面,聽起嚟反而冇咁好聽。“她來聽我的演唱會”、“離人”…… 聽完同預期好有落差。“離人”自從聽過林志炫嘅翻唱之後,我已經當咗呢首歌係佢嘅……

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
littlefat69 + 10 + 10 極度同意

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

個人覺得此演唱會水準以上,因我有去看現場,唱功表演跳舞都落力,值得珍藏此碟!

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
andrew322 + 50 + 50
mryu8182 + 10 + 10 認同到一個點呀
成龍大哥 + 10 + 10 認同到一個點呀
angusluk + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

wantai288 發表於 2021-12-24 18:47
頭先路過avline係到播緊,唔知係唔係因為8k電視問題,bluray都甘差。

咁大鑊🥺
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

WilsonWong4@G 發表於 2021-12-25 00:14
唱嗰方面令自己比較失望…… 純粹個人意見!有時覺得有啲歌如果太刻意放喺展露唱功嗰方面,聽起嚟反而冇 ...

林志炫唱歌機械人過送禮勤
我真係唔識欣賞

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
jc2ssych + 50 + 50 同意。他有實力,但無乜變化。.

查看全部評分

黃金玩家

mryu8182 發表於 2021-12-24 20:55
睇咗台北站半個鐘,唔記得有2隻碟,播到第6首既祝福,係靜音背景下,發現有電流聲,可能我家中設備垃圾,睇 ...

播緊碟有電流聲?會唔會關隻碟事?
有冇師兄買/睇咗香港站隻碟?可以評下嗎?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

個演唱會係好正,當初我都去左睇左2場
但隻碟真係好一般, 好多遠景都好blur
而且得30fps 真係好lag, (e.g. 忘記他入邊眾女搖個陣)
好心啦都就2022年仲係唔出uhd

黃金玩家

icq00000 發表於 2021-12-25 04:16
林志炫唱歌機械人過送禮勤
我真係唔識欣賞

Haha 呢啲好主觀嘅…… 我絕對唔會覺得呢個演唱會唔好睇,我亦覺得好值得珍藏,不過買埋CD純聽嘅就唔需要lu… 我相信每個聽開張學友唱歌嘅人,對佢嘅要求都一定會高。我自己就覺得今次同期望有落差啫,唔代表佢唔好

鑽石玩家

會唔會有Ching可以比較下香港站版同台北站版嘅聲畫同剪接等等嘅製作水準?Thanks!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

HDDVD 發表於 2021-12-25 10:57
會唔會有Ching可以比較下香港站版同台北站版嘅聲畫同剪接等等嘅製作水準?Thanks!  ...

香港版唱得好d
台版都要入,因為有啲歌係國語版

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
HDDVD + 20 + 20 Thanks a lot!

查看全部評分