設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

新手求指教Denon 4700 想玩 7.1.4

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
各位師兄,想請教一下,如果我想用$5000買一部2聲度擴音推前置,加DENON 4700 玩7.1.4,有可能嗎?有沒有介紹?我要求不是很高,最慘係買左升級左4700先想玩7.1.4....救師兄指教

黑鑽玩家

拎多1K出嚟, 買部Marantz MM-7025後級啦~唔介意大陸牌子的話, 用老秦都可以。
有AVbypass嘅靚2ch, 5K連買二手都有難度。

星級玩家

NM0101 發表於 2021-10-22 12:29
拎多1K出嚟, 買部Marantz MM-7025後級啦~唔介意大陸牌子的話, 用老秦都可以。
有AVbypass嘅靚2ch, 5K連買二 ...

師兄1000咁抵玩?我真係新手,Onkyo 9150得唔得?其實可唔可以咁樣用?我要求普普通咁樣聽流行曲

星級玩家

NM0101 發表於 2021-10-22 12:29
有AVbypass嘅靚2ch, 5K連買二 ...

師兄~我是用kef q550

黑鑽玩家

Alan1224 發表於 2021-10-22 12:46
師兄1000咁抵玩?我真係新手,Onkyo 9150得唔得?其實可唔可以咁樣用?我要求普普通咁樣聽流行曲

是拎多1K出嚟, 即係要6K。
同埋Onkyo 9150當然唔得啦, 要推kef q550, 起碼都要Denon PMA 2500。
如果只係普普通通咁聽歌, 不如換對書架喇叭, 起碼對amp嘅要求冇咁高。

星級玩家

NM0101 發表於 2021-10-22 13:31
是拎多1K出嚟, 即係要6K。
同埋Onkyo 9150當然唔得啦, 要推kef q550, 起碼都要Denon PMA 2500。
如果只係 ...

師兄~如果我買 Cambridge audio cxa81 你覺得可唔可以推到KEF Q 550? 求指教

黑鑽玩家

Alan1224 發表於 2021-10-23 11:46
師兄~如果我買 Cambridge audio cxa81 你覺得可唔可以推到KEF Q 550? 求指教

如果只係好普通咁聽歌的話, cxa81當然冇問題。

星級玩家

NM0101 發表於 2021-10-23 13:45
如果只係好普通咁聽歌的話, cxa81當然冇問題。

師兄~🥺咁樣好普通的定義其實是否差唔多等於係差呢?
還有想請教一下cambridge audio cxn v2 係咩嚟嘅呢?點解介紹影片入邊都會再加呢部嘢輸出音樂嘅?可以簡單說明一下嗎?謝謝你的知識分享

黑鑽玩家

Alan1224 發表於 2021-10-23 14:53
師兄~🥺咁樣好普通的定義其實是否差唔多等於係差呢?
還有想請教一下cambridge audio cxn v2 係咩嚟嘅呢 ...

cxn v2係串流解碼機, 用嚟玩TIDAL等網上串流, 亦可駁NAS或USB手指或藍芽播歌。

至於普通的定義, 由於cxa81係無法推盡你對KEF, 所以好睇你對音質嘅接受程度, 以呢部機嚟講, 大約推到7成, 普通聽下流行曲就冇問題, 但一聽交響樂就完全表現唔到個現場感出嚟, 所以只能用普通去形容。

星級玩家

NM0101 發表於 2021-10-24 00:58
cxn v2係串流解碼機, 用嚟玩TIDAL等網上串流, 亦可駁NAS或USB手指或藍芽播歌。

至於普通的定義, 由於cxa ...

師兄~這幾個問題真的很想請教你?🙏🏻🙏🏻
1.Cambridge Audio CXA81 是他描述的 「二聲道後級」嗎?
2. 如果我買了Cambridge Audio CXA81 去推動前置喇叭,能做到他說的 「7.2.4」?
3. 他說那一種的「7.2.4」的效果,是和 Denon 6700 那一種 「7.2.4」的效果一樣嗎?