設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: toms110

[前級放大器] 深夜發文: 等咗7個月嘅小配件同埋二嫂終於返屋企

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2021-10-13 12:22
我就係唔熟DAC,所以買親都係內置DAC前級,聽過幾個唔同牌子,其實佢哋內置解碼係靚嘅話,真係一部搞掂。 ...

ewa線好嗎

用緊黑貓

計劃加一對ewa 做biwire
或再加jumper replace黑貓

鑽石玩家

好工整,但度到啱啱好,機太貼頂冇位散熱喎。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

que 發表於 2021-10-13 20:50
ewa線好嗎

用緊黑貓

同之前用嘅Inakustik 1603 silver比較,EWA LS80多一份貴氣,低頻比較從容,高音亮麗圓滑,比德國佬幼細。
雖然品牌話事人係前英國知名品牌高層,但始終新公司,預咗二手市場唔大

鑽石玩家

koalaau 發表於 2021-10-13 22:35
好工整,但度到啱啱好,機太貼頂冇位散熱喎。

最熱果部擺咗喺面,第二熱果部都係間唔中睇一至兩套戲,其他嗰啲聽半日都係微熱,所以唔太擔心

鑽石玩家

toms110 發表於 2021-10-13 19:15
當然,但兩年前嘅頂級機同而家嘅N-05XD比,性價比已經收窄咗好多

我都等緊Eso D1X嘅後繼機, 依家去買3年前嘅機, 確係有啲風險.
Dali Ikon 7 mk2. TAD E1 TX . Technics 1200G
Yamaha CX-A5200 MX-A5200.  Yamaha A-S3200
Accuphase C-3900 + P-7500  Denon DCD A-110
歌德詩 X26pro. R26. C-18. U-18   Lumin U2mini

鑽石玩家

banjo 發表於 2021-10-13 23:17
我都等緊Eso D1X嘅後繼機, 依家去買3年前嘅機, 確係有啲風險.

而家全球晶片或某類電子零件嚴重短缺,到Eso發佈得嚟,起碼等多半年先有首批現貨

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2021-10-13 22:41
同之前用嘅Inakustik 1603 silver比較,EWA LS80多一份貴氣,低頻比較從容,高音亮麗圓滑,比德國佬幼細 ...

要講二手價值應該好悲劇下

佢連經銷都唔分出去
自己做自己賣
品牌知名度真係堅差

我發現25同40價錢差好少
但我都有興趣一買就係80

外國forum有人講定位80可能已同tq statement 差不多
佢離開tq後,tq其實都冇咩新野

鑽石玩家

que 發表於 2021-10-14 00:01
要講二手價值應該好悲劇下

商業社會就係咁,TQ個朵啱啱先響,你走咗另起爐灶,其他做緊TQ嘅代理唔好話幫你賣,就連Forum嘅寫手都隻字不提,因為大家都係飯碗要緊,驚得罪高層嗰班

鑽石玩家

恭喜師兄, 真係好靚!
請問一下見你由dms 700轉左去二嫂n05dx, 咁700有咩唔好呀!?

鑽石玩家

168sum 發表於 2021-10-14 01:37
恭喜師兄, 真係好靚!
請問一下見你由dms 700轉左去二嫂n05dx, 咁700有咩唔好呀!? ...

自己嘅問題嚟,個Apps唔多識用,或者用得唔暢順,好多小問題我接受唔到,但都好多人用落覺得呢啲不過小問題,就算我放俾另一個師兄佢都一早知道,不過佢覺得OK,之後仲WhatsApp返我話非常靚聲,多謝割愛