設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jeffreylam98

[喇叭組合] E-470 推 804D

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2021-8-1 23:53
老實講好普用嚟聽歌真係下下策
我報203用嚟hdmi睇演唱會
冇錯高中低音動態佢乜都齊

MDLP兄...我部 205 之前係搵 sam哥幫我激改的....雖然我都知都仲係差d...但都仲聽得下
不過而家都儲緊彈藥 諗住遲d攞到批文就一炮過買部 X1  
【苦盡甘來】

白鑽玩家

keke323 發表於 2021-8-3 01:02
MDLP兄...我部 205 之前係搵 sam哥幫我激改的....雖然我都知都仲係差d...但都仲聽得下  
不過而 ...

哦.....我以為係203
不過205應該好好多
話說有次我放部cd機
約咗位師兄上我度試機交收
佢未入門口已經話唔使試
覺得滿意可以pack機走人
嗰位師兄問我想換乜嘢機
我正想話搵部oppo旗艦兩聲道及影音兩用
嗰位師兄即刻同我講叫我千祈唔好咁諗
佢話佢有部都係重魔改但完全唔係嗰回事
先至想搵部純兩聲道cd機

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
keke323 + 80 + 80 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2021-8-2 00:11
如果你方唔係太大我覺得係可以
加上我覺得D3會比D2好推少少
有啲場合我覺得用a70推804d2

多謝MDLP師兄回覆!
另外其實如果好似用數字台依家有人放緊套C2120+P4200咁,
係咪已經夠力?同好過E480?

白鑽玩家

kennywan 發表於 2021-8-3 18:26
多謝MDLP師兄回覆!
另外其實如果好似用數字台依家有人放緊套C2120+P4200咁,
係咪已經夠力?同好過E480 ...

壓倒性好過e480
就算睇spec E800好過A46
但合併都唔係純後級嗰回事

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
一休大師 + 10 + 10 非常認同

查看全部評分

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-8-3 19:02
壓倒性好過e480
就算睇spec E800好過A46
但合併都唔係純後級嗰回事

a46 vs E800 怎樣?

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-8-2 00:06
你個環境我諗真係唔好用804
甚至乎如果你用805的話
可能e650會更加適合

因為我要升前後級都係遲早嘅事,而家係 DC-37 > E470 > B&W 707S2, 呢個組合好明顯最強就係個解碼,最弱就係對喇叭,所以我一定會換咗佢做805先。下一步就會買前後 C2420+4200 (要等二手), DC-37 就如無意外唔會換住

黑鑽玩家

jeffreylam98 發表於 2021-8-4 01:23
因為我要升前後級都係遲早嘅事,而家係 DC-37 > E470 > B&W 707S2, 呢個組合好明顯最強就係個解碼,最弱 ...

心態正確! 其實喇叭真係好緊要, 我自己以前都會做試驗, 喇叭唔夠好, 前面好多嘢都係浪費! 所以喇叭方面 真係唔慳得( 我意思唔係貴就一定好), 喇叭夠好, 好多嘢都可以發揮到

黃金玩家

一休大師 發表於 2021-8-4 12:32
心態正確! 其實喇叭真係好緊要, 我自己以前都會做試驗, 喇叭唔夠好, 前 ...

因為我就諗緊,如果我買咗805,由 E470 升級做前後級,我怕個分別會唔大。因為本身805都算係幾易推嘅喇叭。

黑鑽玩家

jeffreylam98 發表於 2021-8-4 22:36
因為我就諗緊,如果我買咗805,由 E470 升級做前後級,我怕個分別會唔大。因為本身805都算係幾易推嘅喇叭 ...

咁你唔使擔心la!805 有幾多食幾多! 升級前後級, 有絕對性嘅分別! 不過慳錢計, 合併都夠玩, 已經夠曬過癮

黃金玩家

一休大師 發表於 2021-8-4 23:22
咁你唔使擔心la!805 有幾多食幾多! 升級前後級, 有絕對性嘅分別! 不過慳錢計, 合 ...

我對805D3都有興趣, 依家用緊E380, 想問夠推嗎? thx