設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 偉爵爺

[4K/8K電視] A90J官網出咗價錢!

星級玩家

孤身走我路 發表於 2021-7-14 11:31
早晨, 其實呢部係 LED 定 OLED ?

OLED~~~

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

15號前去訂會多一年保養共4年~~
但仲未知幾時送貨
心急人上!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

偉爵爺 發表於 2021-7-18 00:03
15號前去訂會多一年保養共4年~~
但仲未知幾時送貨
心急人上!

最大機會係燒印,其它壞機會細D,保五年都冇用

高級玩家

55還好但65太貴了吧=_=

黃金玩家

神武光輝 發表於 2021-7-19 11:57

Android tv有機會死底板

鑽石玩家

神武光輝 發表於 2021-7-19 11:57

而家電視咁多電路板有機會壞
唔單止燒印一種問題
有長啲保養好過無!

高級玩家

自己係A8H用家!Sony 粒晶片真係超勁!尤其是個平滑漸層功能用嚟睇YouTube勁有用,因為YouTube片壓縮咗嘅關係,好多時啲畫面會斷層(日落日出漸變色嗰d最明顯), Sony開咗平滑漸層嗰個功能會改善好多, 後尾睇返Lg原來都抄咗平滑漸層呢個功能, 但試返同一段片都係斷到一層層,所以我自己對Lg感覺都係麻麻,好多嘢都係吹出嚟,不過佢啲OLED如果平過Sony 2,3千都仲可以諗吓,因為唔比較都ok嘅,但依家仲要貴過Sony,真係食水深

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
根本英俊 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

由打電話通知送貨到基本座檯安裝,全程唔洗3個鐘
算係快手,到貨後唔洗一個鐘Sony 師傅就入屋開箱組裝。
送貨同安裝兩邊師傅都好nice👏🏻👏🏻
初步睇電視📺比起以前部G10好好多😻😻有立體感!
4K同Netflix之後再慢慢研究🧐

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
C0332702 + 10 + 10 恭喜哂Ching
avgod + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

鑽石玩家

C0332702 發表於 2021-7-30 04:41
自己係A8H用家!Sony 粒晶片真係超勁!尤其是個平滑漸層功能用嚟睇YouTube勁有用,因為YouTube片壓縮咗嘅關 ...

LG係HDMI2.1功能齊~同多禮品🎁送~
論畫質一定係Sony同Pan記
一向鍾情P記~但今年新jz2000唔太吸引又無55吋
撞正轉新晶片~新panel~更加有55吋
所以今年換機老死都等埋Sony出新機!

高級玩家

偉爵爺 發表於 2021-7-31 17:18
LG係HDMI2.1功能齊~同多禮品🎁送~
論畫質一定係Sony同Pan記
一向鍾情P記~但今年新jz2000唔太吸引又無5 ...

打機兼容性方面暫時係Lg好啲嘅因為佢 齊曬VRR同ALLM, Sony就要等升級先至可以, Sony嗰個hdmi 係行48gbs,Lg得40gbs, 如果係睇碟發揮唔到最高質素, 不過Lg就四組HDMI 2.1 Sony得兩組, 睇下係咪真係有咁多遊戲機要駁囉, 不過我主要係睇電視同埋Netflix YouTube, 呢幾樣Sony都係好過Lg,P記就冇乜點留意, 因為買到貴嘢都係想日本做, Lg就畀啲spec.吸引到, 不過睇完畫面之後就冇乜興趣, 同埋佢嗰個語音上網真係好廢, 超級唔準, 嗰個magic remote 用兩用勁攰, 成日要舉起隻手, 同埋基本上都唔會用電視機上網主要都係用apps嚟睇片, 所以個mouse功能真係對我冇用

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
偉爵爺 + 50 + 50

查看全部評分