設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[真無線耳機TWS] 真無線評測 | Sony WF-1000XM4 真無線耳機終極!!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用tidal聽歌時發覺佢右邊觸控stop/play唔係太準確,尤其係stop完之後經常play唔到。

有無師兄有咁嘅情況?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問1000XM4 係語音通話 和 AirPod Pro 比較如何?

進階玩家

76-FC 綠翡翠勲章

WilsonYau@G 發表於 2021-6-27 10:48
我用tidal聽歌時發覺佢右邊觸控stop/play唔係太準確,尤其係stop完之後經常play唔到。

有無師兄有咁嘅情況 ...

唔會哦。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
WilsonYau@G + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

進階玩家

睇完YOUTUBE過黎,請問樓主,EQ分享係邊度睇?

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

小瑟 發表於 2021-6-26 15:12
呢個問題係YT都有人問!!
的確係可以囉三隻來講下的,不過呢排好多片未拍,好似 APPLE TV 4K ...

用iPhone的話,想聽人聲自然,有分析力,低音速度快量感唔需要多,PI7同WF1000MX4邊隻會比較好
Sony A9G , Pioneer UDP-LX800 , Denon AVC-A110 , Velodyne SPL-1000 ULTRA, REL T/5i
ELECTROCOMPANIET EMC-1 IV , Modwright LS 36.5 , Pass Labs X250.5, ATC SCM 40

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

黑柴 發表於 2021-6-27 20:22
用iPhone的話,想聽人聲自然,有分析力,低音速度快量感唔需要多,PI7同WF1000MX4邊隻會比較好 {:1 ...

iPhone的話,冇任何配件嘅情況下,應該係PI7會好d
應該要一件配件USB-C to Lightning

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

小瑟 發表於 2021-6-26 09:11
😈嚴測十大入手前必試功能:🎧Sony WF-1000XM4 真無線耳機超深入重度測試!😎片尾彩蛋Q&A【耳機評測下集 ...

大王,小弟希望真無線耳機評測可以加入延遲值,因為除左聽歌睇戲仲有打下機,延遲值對槍game黎講就非常重要,耳機技術亦有好大進步,但延遲值就好多專業嘅評測都冇乜點講,亦只有少數評測會講,但個評測d耳機通常都係一d出左比較耐嘅耳機,新出品會講延遲值嘅評測真係一個都冇,希望大至會加入延遲值一環

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原來呢對野咁多野玩... 有 D 改觀, 不過仲未令我想出手
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

進階玩家

睇完youtube片過黎,樓主係唔係有EQ Setting分享?

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我想睇xm4同pi7嘅比較