設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[真無線耳機TWS] 真無線評測 | Sony WF-1000XM4 真無線耳機終極!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

GaryTang@FB 發表於 2021-6-16 18:52
Wf-1000mx 4 都未出點樣睇 說明書
問下影音youtuber  有什麼問題?
你會走去 Samsung cs  問sony 產品?

GARY兄, 唔好勞氣啦, 我岩岩CAP左個SCREEN比你, 睇下會唔會好似我咁開到丫~
另外上面師兄講, 裝APP都緊要的, 因為可以開埋個音質MODE麻~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
GaryTang@FB + 10 + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

尋日拍左ENDING, 收集左D Q&A, 係度PO埋出來記錄一下先~

-- Q&A
~可不可以同時間連2部Device 的?用一部, KILL走一部
~可不可以只用一隻耳機呢?
~可唔可以用 S21 做返個評測
~S21ul  食唔食到  ldac? ANDROID 8.0 之後已可以
~iPhone用会唔会有延迟
~想知iphone用mx4係串流聽hires係咪同就咁聽AAC 256kbps冇分別
~ apple music高音質支援嗎
~ Would this support Apple Music’s spatial audio ?
~ 另外... 兩隻耳機可唔可以獨立使用 ?
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

😈嚴測十大入手前必試功能:🎧Sony WF-1000XM4 真無線耳機超深入重度測試!😎片尾彩蛋Q&A【耳機評測下集】

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +50 收起 理由
GaryTang@FB + 10 + 10
ChiKeungChow@FB + 10 + 10 超正, 一定要加分
issachar + 20 + 20 超正, 一定要加分
WilsonYau@G + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

Post76玩樂網.

新仔玩家

可唔可以試吓用耳膠試一試, 因為有啲人唔鐘意用耳綿......(我係其中之一 ^^:)

進階玩家

小瑟,你好。
想請教一下:
我用緊Samsung Note 20 ultra配momentum ture wireless 2。而家想換B&W PI7 或者WF 1000MX4,我應該選擇:
1. B&W PI7 - APTX 連線配混合單原
2. SONY WF1000MX4 - LDAC連線,6mm 單元
應該係揀連線方式 (APTX 或者LDAC) 優先,定係耳機單元優先呢?

5萬

總版管

DanielLee@FB 發表於 2021-6-26 09:33
可唔可以試吓用耳膠試一試, 因為有啲人唔鐘意用耳綿......(我係其中之一 ^^:) ...

收到,我會再試下,係度同大家分享返!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

KenSiu@G 發表於 2021-6-26 10:19
小瑟,你好。
想請教一下:
我用緊Samsung Note 20 ultra配momentum ture wireless 2。而家想換B&W PI7 或 ...

我個人會先睇下部機食到咩行先。單元可以煲, 同埋口味既野都有影響。
但食既CODE既規格就冇變!

Post76玩樂網.

進階玩家

小瑟 發表於 2021-6-26 12:09
我個人會先睇下部機食到咩行先。單元可以煲, 同埋口味既野都有影響。
但食既CODE既規格就冇變! ...

如果有時間,會唔會做MTW2、PI7同WF1000MX4比較呢?

科林玩家

終於等到第二集評測,好詳盡

新仔玩家

Hi 小瑟,

第1次留言, 我想請問戴上1000xm4聽360 Reality感覺如何?