設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] $3280支援 Dolby Atmos 及 DTS:X : LG SN7CY Soundbar 聽歌都好掂喎!

進階玩家

KelvinChan3@FB 發表於 2021-7-20 14:55
https://www.appliancesonline.com.au/product/lg-spk8-s-2-0-ch-sound-bar-wireless-rear-speaker-kit

...

請問個postcode 寫什麼,謝謝

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

JonesKung@FB 發表於 2022-1-1 10:07
請問個postcode 寫什麼,謝謝

如果用集運公司地址佢有埋postcode俾你架!!

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

本來去凶宅入手,佢用ATMOS開埋隔離條QP5比我聽同一段戲,爭個SW效果真係差好遠,感覺呢條只係電視喇叭加強版,睇嚟真係要執個位放SW。
有無師兄用緊QP5? 用唔用得過?

黃金玩家

GoukiRyu@FB 發表於 2022-1-14 17:24
本來去凶宅入手,佢用ATMOS開埋隔離條QP5比我聽同一段戲,爭個SW效果真係差好遠,感覺呢條只係電視喇叭加強 ...

哪間店有得試聽?

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

oyama 發表於 2022-1-19 15:47
哪間店有得試聽?

旺角亞皆老街間凶宅,我叫佢開比我試聽

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

前一星期在九龍塘兇宅買咗,可以搵T?rry試二試。

十一月在成人入咗天龍216,個超低音太強勁 ,人聲太矇,有點後悔,早兩日在33放咗。

未買天龍之前試過Lg 7(第一次無買), 覺得低音唔掂 ,所以冇買到。
第二次返轉頭揾佢買,現在睇劇,聽人聲對白改善咗好多,低音係小點,但係夠平衡,LG 7 細細哋已經夠用,有現貨即刻攞走

專業玩家

GoukiRyu@FB 發表於 2022-1-14 17:24
本來去凶宅入手,佢用ATMOS開埋隔離條QP5比我聽同一段戲,爭個SW效果真係差好遠,感覺呢條只係電視喇叭加強 ...

買得呢條SN7CY, 多數都係為咗避開太重嘅低音,想順利入屋
都唔明點解,女仕&細路,都接受唔到重低音
我用咗兩個月,重低音真係弱,但係如果開大聲啲,其實效果都唔錯,最重要嘅,就係人聲十分清脆響亮自然,收貨了。
(我係插隻Chromecast With google tv直接插落去呢條SN7)
Netflix 係出到atmos, Disney+ 就唔成功

高級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

citypaulpoon 發表於 2022-1-22 21:40
買得呢條SN7CY, 多數都係為咗避開太重嘅低音,想順利入屋
都唔明點解,女仕&細路,都接受唔到重低音
我用 ...

收到,謝謝回覆,重低音我都唔會開太大,但當日有比較下試聽真係好大分別,可能真係SETTING問題,有機會再試聽下

科林玩家

KelvinChan3@FB 發表於 2021-7-6 09:01
澳洲訂的後置收到了, 4px原本28號就到了香港機場, 但昨晚先送到提取點.
自己剪左個插頭, 換返方腳就用得.
...

請問c兄點樣連個Spk8 s 後置? 買左唔識駁 ,謝謝

專業玩家

redredbaby 發表於 2022-1-31 16:34
請問c兄點樣連個Spk8 s 後置? 買左唔識駁 ,謝謝

你先着咗後置等粒燈閃,言後再着條巴佢會自動 配對!