設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: cheungliu

[4K/8K電視] (#176有更多XR-65X90J圖)SONY 2021 電視集中討論

鉑金玩家

avgod 發表於 2021-5-18 20:05
一定等X95j,有過百分區,XR晶片顏色顯示更好,HDMI 2.1

唔知x95j香港幾時出

鉑金玩家

Rtings 有片講解X90J

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avgod 發表於 2021-5-18 20:05
一定等X95j,有過百分區,XR晶片顏色顯示更好,HDMI 2.1

嘩!65x95j過百分區!係真架?
依家65x9500h咸片生命賣緊22xxx送2500禮券好似好抵咁...
TV: Sony KD-65X9500H, Sony KD-55X9500H, Sony KD-49X9000F
4K Player: Xbox Series X, Apple TV 4K 64GB, Apple TV 4K 2021 64GB, Apple Mac Mini M1 8GB 512GB
HP: Bose QC45, Sony WH-1000XM4, Bose QC35 II

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-5-19 23:02
嘩!65x95j過百分區!係真架?
依家65x9500h咸片生命賣緊22xxx送2500禮券好似好抵咁...
...

點都多過X90J 得24區

65X9500H聽講咸片生命主力清貨,我去訂X90J佢完全無SELL我,只是講X9500H 抵玩
到我講X90J時佢先至講番價錢無變無野送

我去港島大商場半年減價果間仲好笑
我一黎到話想知X90J,佢講了三次,唔是OLED。
我心諗,咸片生命你唔好當個個客人都是傻仔只是用L豬同三*先得

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-5-20 00:38
點都多過X90J 得24區

65X9500H聽講咸片生命主力清貨,我去訂X90J佢完全無SELL我,只是講X9500H 抵玩

係呀!所以我先煩惱緊,究竟買x9500h好,定係買x95j好。
x1 extreme有動畫模式,x1u同埋XR好似都無動畫模式。
正常有新買新,但係x9500h依家咁平好似好值得入手咁。
TV: Sony KD-65X9500H, Sony KD-55X9500H, Sony KD-49X9000F
4K Player: Xbox Series X, Apple TV 4K 64GB, Apple TV 4K 2021 64GB, Apple Mac Mini M1 8GB 512GB
HP: Bose QC45, Sony WH-1000XM4, Bose QC35 II

鑽石玩家

JP1 發表於 2021-5-20 03:28
係呀!所以我先煩惱緊,究竟買x9500h好,定係買x95j好。
x1 extreme有動畫模式,x1u同埋XR好似都無動畫模 ...

通常我都是水尾客,但if money no object, 今次我會㨂95j.
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-5-20 03:28
x1 extreme有動畫模式,x1u同埋XR好似都無動畫模 ...

同意gamma 師兄所講,今次XR是大改動,雖然我都覺得要俾多差唔多一皮 for X95J,
但如果你是這兩種情況我接受到

1)gamer 但又未用過OLED但又怕燒印 <--自己就是咁
2)如果你無AMP出聲,用佢電視出聲今次真心靚,我去sony store 試過佢送條soundbar仲唔掂,電視出聲更好

不過X95J好似無55吋一黎就65吋
而家全球都未出價錢
但我估香港賣最少都要HKD35K

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-5-20 11:06
同意gamma 師兄所講,今次XR是大改動,雖然我都覺得要俾多差唔多一皮 for X95J,
但如果你是這兩種情況我 ...

如果等買x95j,幾時買x95j個價格會回落到合理價格呢?例如$22xxx至25xxx。

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-5-21 00:28
如果等買x95j,幾時買x95j個價格會回落到合理價格呢?例如$22xxx至25xxx。

如果65X95J黎到依D價位,我諗最快都要下年年頭

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-5-21 00:32
如果65X95J黎到依D價位,我諗最快都要下年年頭

咁我等埋x95j,雖然未買到ps5,但係ps5最少都可以玩到5年,如果x95j可以完美支援到ps5就好啦!