設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: cheungliu

[4K/8K電視] (#176有更多XR-65X90J圖)SONY 2021 電視集中討論

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-8-11 23:29
恭喜哂,9500H已經好少貨
咁都俾師兄找到

65x9500h Sony官網無咗,其他地方重有得賣,應該唔算多貨但又唔算少貨掛 我估。

我講得唔夠清楚,您誤會咗,我自己屋企部49X9000F送咗俾屋企人,所以我自己屋企個客廳無咗電視機。所以,我最後買咗65X9500H行貨。
我最初想買75X95J水貨自己嗰客廳用,不過考慮過壞機之後的跟進工作後,最後都係買返65X9500H行貨用。
如果我不送自己部Sony 49X9000F俾屋企人嘅話,我會買兩部pan記49hx900h俾佢地,因為pan記有五年保養。
TV: Sony KD-65X9500H, Sony KD-55X9500H, Sony KD-49X9000F
4K Player: Xbox Series X, Apple TV 4K 64GB, Apple TV 4K 2021 64GB, Apple Mac Mini M1 8GB 512GB
HP: Bose QC45, Sony WH-1000XM4, Bose QC35 II

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-8-12 01:40
65x9500h Sony官網無咗,其他地方重有得賣,應該唔算多貨但又唔算少貨掛 我估。

我講得唔夠清楚,您誤會 ...

師兄之前已經POST了55吋機,而家再買65吋機自用,真是好勁

隔離forum 都話price dot 金已經無哂55吋9500H
師兄仲買到真是威

部機幾時到,裝左可以post 上黎睇下

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-8-12 09:20
師兄之前已經POST了55吋機,而家再買65吋機自用,真是好勁

隔離forum 都話price dot 金已經無哂55吋9500 ...

我買55吋嗰時大鋪差唔多無晒,得返咸片生命有最後一部。
65吋唔同應該到依家都重有唔少貨剩,大鋪細鋪都係咁,多數會買65吋嘅人都會等買X95J,如果唔係依家嗰客廳無咗電視機,我都會等2022年五月買X95J行貨。
我應該會影pan記49hx900h先,然後到65x9500h。
如果Sony 都係五年保養就好啦。
TV: Sony KD-65X9500H, Sony KD-55X9500H, Sony KD-49X9000F
4K Player: Xbox Series X, Apple TV 4K 64GB, Apple TV 4K 2021 64GB, Apple Mac Mini M1 8GB 512GB
HP: Bose QC45, Sony WH-1000XM4, Bose QC35 II

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-8-12 13:11
我買55吋嗰時大鋪差唔多無晒,得返咸片生命有最後一部。
65吋唔同應該到依家都重有唔少貨剩,大鋪細鋪都 ...

SONY 應該是3年保,再要保就額外買

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-8-12 15:11
SONY 應該是3年保,再要保就額外買

Sony係3年保養,Sony 師傅話加保養最多可以加多一年,即係最多4年保養。
不過,Sony師傅暗示俾我聽如果係佢嘅話就唔會加保養,佢無講到原因。

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-8-12 15:49
Sony係3年保養,Sony 師傅話加保養最多可以加多一年,即係最多4年保養。
不過,Sony師傅暗示俾我聽如果係 ...

因為好多人都話其實到3年後壞都無零件可以換
即是迫你加錢變新機

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
JP1 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-8-12 19:22
因為好多人都話其實到3年後壞都無零件可以換
即是迫你加錢變新機

嘩,唔怪得Sony師傅唔加保啦。
希望pan記唔同啦,唔係又要買過就煩啦。

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-8-12 19:34
嘩,唔怪得Sony師傅唔加保啦。
希望pan記唔同啦,唔係又要買過就煩啦。

pan 記五年補是出名,但我都好懷疑五年後仲有乜野零件

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungliu 發表於 2021-8-13 14:20
pan 記五年補是出名,但我都好懷疑五年後仲有乜野零件

唯有希望Pan記有零件換啦。

另外題外話,瘋澤禁大間公司都無人覆email 覆返安裝安排。上次,55吋咸片生活WhatsApps對話就算唔即時覆,起碼都即日覆返訊息。
2019年係瘋澤買x9000f嗰時,都好快有職員打電話安排安裝細節。今次,無打電話安排細節,唔知係咪消費劵太多人買嘢,搞到唔夠人手安排細節。

鉑金玩家

JP1 發表於 2021-8-13 15:14
唯有希望Pan記有零件換啦。

另外題外話,瘋澤禁大間公司都無人覆email 覆返安裝安排。上次,55吋咸片生 ...

完全都是太多人,而家凶宅完全是等佢CALL上黎先至安裝,情形就好似X90J PRE ORDER都是無情情突然打上黎咁