設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chantung724

[請教] 請教各位買55定65吋好

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

根本冇可能返轉頭,我而家70 都想上85 or 投影

鉑金玩家

usopp 發表於 2021-4-26 22:46
根本冇可能返轉頭,我而家70 都想上85 or 投影

非正式統計
係度建議買大嘅回覆中
有6.5個都經歷過細機換大機嘅過程
剩返果3.5 個有一個係唔會換大機
另外果2.5個就等時機

鉑金玩家

LeoLee@G 發表於 2021-4-26 22:39
我都諗緊買 LG 48 CX 定SONY 55 9000H 電視會掛牆 坐距大約1米9

不如你問下自己買咗多數點用先啦

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我梳化到電視距離大約  2.2米左右 65已經覺得細
老土都係嗰句有大買大
記住 電視會越睇越細架

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bbc701 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

【苦盡甘來】

鉑金玩家

keke323 發表於 2021-4-26 23:17
我梳化到電視距離大約  2.2米左右 65已經覺得細
老土都係嗰句有大買大
記住 電視會越 ...

因為你老咗丫嘛

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

買 LED / OLED 電視一定係有大買大
夠位一定 65 ,如75 放得落一定呢個尺寸

睇價買咗細 size 之後咪揼心口囉,55同65行貨其實只係差幾千,淘宝的話可能只差一千幾百,唔好理人講部電視光定暗對比顏色,唔通人哋買嗰部電視就暗啲自己買嘅電視就光啲咩,人哋買電視動態就好啲,你買個部動態就差啲,香港點樣都係得四個牌子 Sony Samsung LG Panasonic,講什麼光暗其實咪又係買呢個4個牌子,如果要買大陸牌子基本上一個字「平」乜嘢都要包容

吹水吹完一大輪,最後咪又係叫你買呢4個牌子,只係唔同型號

進階玩家

chan@76 發表於 2021-4-26 23:15
不如你問下自己買咗多數點用先啦

本身用普通FHD 60hz27吋電腦螢幕 下星期搬屋自己一個住 主要接電腦上網用&Netflix 睇戲 間中聽歌 暫時唔打機未買到PS5  AMP諗住買Y記 V6A
唔係發燒友 係唔係建議買LED 大尺吋

鉑金玩家

LeoLee@G 發表於 2021-4-26 23:41
本身用普通FHD 60hz27吋電腦螢幕 下星期搬屋自己一個住 主要接電腦上網用&Netflix 睇戲 暫時唔打機未買到 ...

買2020年款都要買大
宅男要買大, 豪宅就落club house 做 yoga, 納米重有咩好做
成日唔係屋企更加要買大,因為已少用更加要用到滿足

又係果句枱面你都用27寸啦
自己攞架計數機計吓枱遠定sofa遠
發咩燒友 ipad pro 貴過架電視
咁買架ipad pro 係咪 ipad 發燒友丫

如你地方夠長直頭去睇隔離post 架 viewsonic projector tim la

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
usopp + 20 + 20 超正, 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

rach 發表於 2021-4-26 14:44
https://www.sony.com.hk/store/sonystore/
上showroom自己感受下最實際😙

我諗緊65定75好
請問sony store有無75吋可以舒服咁坐喺度試睇, 或者邊度可以試到?
多謝各位師兄

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

chan@76 發表於 2021-4-26 23:12
非正式統計
係度建議買大嘅回覆中
有6.5個都經歷過細機換大機嘅過程

我應該係果2.5個,我由55 plasma 上70 lcd
睇吓會唔會搬屋再諗