設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: issachar

[討論] 身痕 5.1.4 升級 7.1.4

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

leung133 發表於 2021-3-3 13:18
買左覺得如何? 不過你會玩2ch,考慮既野又唔同

Onkyo 830 升上pioneer 704 感覺係兩個世界,
包圍感同環繞聲各方面提升好大,始終兩個級數,
所以你696 換6700一定仲正!
2ch 都係諗住加部2ch合併機就算,
唔會玩前後級了,因為冇錢加冇位☺
之後應該會加多部串流機,有考慮馬仔部sacd 30﹐
而家用手機射落部704到聽spotify 唔多掂

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

AskaLung@FB 發表於 2021-3-3 13:33
隻腳唔係架,個牌仔係M6 㗎,因為佢係磁石黎可以蚊得出黎,我癡落下便嗰隻腳度覺得型仔啲咋嘛之 ...

哈哈哈... 好鬼正囉...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Yoshiki2008 發表於 2021-3-3 13:37
Onkyo 830 升上pioneer 704 感覺係兩個世界,
包圍感同環繞聲各方面提升好大,始終兩個級數,
所以你696  ...

我都早排買左QNAP SILENT NAS FOR睇戲,都幾岩用
希望入手6700後再分享

鑽石玩家

leung133 發表於 2021-3-3 14:38
我都早排買左QNAP SILENT NAS FOR睇戲,都幾岩用
希望入手6700後再分享

好富貴呀... 幾大 size?
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2021-3-3 02:38
師兄, 我地前面 setup 係一模一樣   我之前都係 A8F...

不過新屋都係租人地方, 所以鑽牆機會極 ...

D330+D300C 平D賣啦, 好快有ching 接的, AV果邊夠聽就算吧, 集中資源入2ch 世界吧, AV by pass ....Accuphase 無難道呀....

毒下你先

毒下你先

評分

參與人數 4威望 +130 金錢 +130 收起 理由
keke323 + 80 + 80 超正, 一定要加分
hangshun + 20 + 20 超正, 一定要加分
issachar + 20 + 20 超正, 一定要加分
tony019002 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

Accuphase C3850+A70, Gryphone Diablo 300, Audio experience + 300B , Denon AVC-X8500H,
B&W 805S, Focal Aria 936,

鑽石玩家

Kkbank 發表於 2021-3-3 17:16
D330+D300C 平D賣啦, 好快有ching 接的, AV果邊夠聽就算吧, 集中資源入2ch 世界吧, AV by pass ....Accup ...

五六皮野 amp 真係玩唔起呀...
LG CX55

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2021-3-3 18:40
五六皮野 amp 真係玩唔起呀...

2手金仔 E480/E600 都係3萬尾有交易,夠用十幾年
Accuphase C3850+A70, Gryphone Diablo 300, Audio experience + 300B , Denon AVC-X8500H,
B&W 805S, Focal Aria 936,

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2021-3-3 15:56
好富貴呀... 幾大 size?

amazon買唔貴, 2 256ssd,2 4g hdd加埋6千幾

白鑽玩家

揀啱一對有買貴無買錯嘅喇叭
真係可以一世都唔使換
留返啲錢用嚟追逐下新制式電子器材好過

鑽石玩家

MDLP 發表於 2021-3-4 10:47
揀啱一對有買貴無買錯嘅喇叭
真係可以一世都唔使換
留返啲錢用嚟追逐下新制式電子器材好過

師兄提醒左我 B&W 對 702 S2
LG CX55