設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: manid903

[主題新聞] 余詠珊調職何哲圖離任!曾志偉接手發展音樂業務

黑鑽玩家

yukiseto 發表於 2021-2-19 08:21
咩發燒碟都有人捧.... 不過個人覺得那班人所唱既歌, 幾乎首首都是沒有分別既, 悶到左一個極點 ...

百貨百客,我自己都曾經買個懶音天后其中一隻cd. 但聽唔過3 次,擺埋一邊,有一日執野先發現原來自己有買過,死未
遲d 可能變絕版了

1萬

白鑽玩家

老而不

我只諗緊係唔係集集獎門人甘的方式做節目出街
獎門人初初叫做新奇, 睇左兩三次之後真係唔想睇。
唯一多謝佢係從此星期日早左熄電視。

銀級玩家

音樂業務!?我都想知仲可以發展到啲乜囉!

銀級玩家

manid903 發表於 2021-2-18 18:12
最大鑊係班人沒一個唱得好聽,痴脷根,懶音都講野都未正嘅人叫最佳女歌手,係沒進步過,我唔明唱片監制唔 ...

哈哈!容小弟糾正一下師兄,嗰個係最受歡迎女歌手,唔係最佳女歌手,不過兩個名稱喺cctvb有唯一一個相同之處,就係可以吹出嚟嘅。

黑鑽玩家

Sporty 發表於 2021-2-19 22:19
哈哈!容小弟糾正一下師兄,嗰個係最受歡迎女歌手,唔係最佳女歌手,不過兩個名稱喺cctvb有唯一一個相同 ...

咩匿稱不重要,天后又好,最佳,最受歡迎又好,最後結果都係一樣

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

本來前幾年環球盛世根本唔洗理大台
陳慧嫻,,林憶蓮,盧盧,林子祥,關淑怡出咩碟都大賣
但自從前三者減產,後兩者一個唔撈一個走人,加埋倫伯/劉美君撐警,倫伯上一張專輯應該創佢個人最低銷量紀錄
成間公司得返Eason, Ginlee同aga頂住, 跟住演唱會又收哂皮,環球交唔到數俾總公司
唯一辦法要谷返班歌手嘅曝光率,返大台其中選擇
Sony一直同大台關係ok,間唔中有歌手上大台
華納應該請唔郁,一日仲有許生同林小姐,佢都唔會返大台,成間華納都唔使靠大台都ok
但其實蛋蛋公司,寰亞都好耐無乜歌手上大台,反而現在環球最想返大台

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

Sporty 發表於 2021-2-19 22:19
哈哈!容小弟糾正一下師兄,嗰個係最受歡迎女歌手,唔係最佳女歌手,不過兩個名稱喺cctvb有唯一一個相同 ...

呢個所謂最受歡迎女歌手成日苦口苦面,見親佢好似死老豆咁樣,唱又唔得,樣又唔得

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

還看星期三是否真的舉行到破冰記者會。

講人脈,余詠珊比起曾志偉可能差很遠。

不過,來來去去 都是 一個 “錢”字。看返嚟緊一年 TVB業績能否轉虧為盈。如果做唔到,一樣都是等炒魷。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
jkd_ryan + 50 + 50 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分

黃金玩家

Will 發表於 2021-2-20 23:46
本來前幾年環球盛世根本唔洗理大台
陳慧嫻,,林憶蓮,盧盧,林子祥,關淑怡出咩碟都大賣
但自從前三者減產 ...

咁多一個台宣傳始終比少一個台好, 我諗到最後都係看條件, 看有咩Jetso

黃金玩家

manid903 發表於 2021-2-19 11:20
星夢果班就唔知,唯一可以十分好肯定係,環球一定會回歸tvb. 矮仔同倫伯,克勤咁老友,唔會唔幫手,但鐘 ...

克勤都唔係環球, 反而過左旦記好幾年了, 其實最緊要百花齊放!  香港而家既歌手已經唔係多, 如果仲要分小圈子真係死得!