設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: heven

[藍光播放機] Panasonic UB9000 Multi-region free

鑽石玩家

Big_McIn 發表於 2021-2-24 11:29
http://www.regionfreedvd.net/region-codes.html

4k Region Codes

我之前上年八月在英遜入手了UB820,也曾試過到此網站尋求Region free方案,可惜在填表申請時出錯,對方嫌我英文水平低,black list我部UB820 MAC address,之後出售於他人了!因本人有大量日版藍光,因此需要Region A !
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

heven 發表於 2021-2-25 02:34
我之前上年八月在英遜入手了UB820,也曾試過到此網站尋求Region free方案,可惜在填表申請時出錯,對方嫌 ...

乜你不是住HK ? 820 是軟改?乜改嘢要考英文?我入籍才要考英文! 你都可以同佢班友溝通到,英文差

台820加版是否世界電壓? 但P 820行貨是120V。有條友開棺check 規格 2A 250V就說可插220v。

250v 2A.JPG

https://www.panasonic.com/ca/con ... ayers/dp-ub820.html
120v 820.JPG

我住加咁耐,從未聽過家電美/加版規格不同,只有汽車分美/加版。

座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

https://home.panasonic.cn/suppor ... 9000GK_Detailed.pdf

算國內版 Panasonic UB9000 都有分區,日本企業一定守規,ABC 版應該非國版行貨,Ching們小心。

China 9000.JPG
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

heven 發表於 2021-2-25 02:28
我近來轉咗入手相機,所以暫時無入手此部機,因當時上年11月期間,UK出貨麻煩!但這個公司啲user review ...

相機?Ching 我都知啲吓

乜牌子? 乜制式?

影乜多?
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鑽石玩家

Big_McIn 發表於 2021-2-25 04:37
乜你不是住HK ? 820 是軟改?乜改嘢要考英文?我入籍才要考英文! 你都可以同佢班友溝通到,英文差{:6_14 ...

Region freedom, 對家回覆真的係話我英文差,所以唔so我!我sent email say sorry sorry ,不得要領,奈何!同時有師兄話照插香港市電,初初冇事,後來燒火牛,始終都要喺香港換番份供電系統!
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

Big_McIn 發表於 2021-2-25 06:46
相機?Ching 我都知啲吓

乜牌子? 乜制式?

本來用開NIKON D700+(14-24, 24-70, 70-200及20 2.8D)!近年年紀大機器壞,舊款嗰啲機太重,所以轉Sony APS-C (A6500, A6400+ 10-18, 16-70及70-200f/4.0)!但係最近上年12月Nikon清舊貨,Z6, Z7大減價仲要係日本製,所以入手一個body及一套kit set,現在喺網上搵返兩支舊款定焦50mm 1.2 ais和105mm f/2.0 DC,平時影嘅都係影風景,舊街及舊建築多(在中西區為主),依家香港咁嘅環境,都係少出街為妙,所以都擺在防潮箱入邊供奉!

鉑金玩家

heven 發表於 2021-2-26 15:47
本來用開NIKON D700+(14-24, 24-70, 70-200及20 2.8D)!近年年紀大機器壞,舊款嗰啲機太重,所以轉Sony A ...

點解要買50mm 1.2ais呢? 我都有。但支50 1.8z lens夠4k呀
105 又dc,af 唔work 的。我有135 dc
nikon z7去年入了。good.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我申請幾次做貢獻者都不接受?

鑽石玩家

Big_McIn 發表於 2021-2-26 16:47
點解要買50mm 1.2ais呢? 我都有。但支50 1.8z lens夠4k呀
105 又dc,af 唔work 的。我有135 dc
nikon z7 ...

50mm 1.2 ais,中古價HK$2,800,超新淨! 貪它夠細支及MIJ,雖無AF,影景,靜態嘢都OK!105mm DC 2.0 亦冇AF但都係貪佢MIJ及細支!而我只買Z6,貪佢平不少及MIJ!而像素得2千幾萬,所以如果支鏡差少少及有少許手震,出嚟的picture Quality影響不大!如果高像素CMOS,差少少都會浮現出來!

鑽石玩家

神武光輝 發表於 2021-2-26 17:35
我申請幾次做貢獻者都不接受?

師兄你都唔被接受?