設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 小瑟

Yamaha RX-V6A 家庭影院擴音機 : 入門都有 HDMI 2.1 進化 8K 時代...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

KenKenHo@G 發表於 2020-11-6 17:20
Nintendo Switch, 4K upscale 會用唔到,開左會全黑,得聲。
LGCX 睇Youtube 經eARC 去AVR,會得返Straig ...

Nintendo Switch, 4K upscale 會用唔到,開左會全黑,得聲。<--- 師兄, 想問下, 除左SWITCH之外, 有冇試過其他機既升頻都會有呢個情況??? THX!!
LGCX 睇Youtube 經eARC 去AVR,會得返Straight可選 ,所有 DSP 選擇不能。<---- 另外 NETFLIX 有冇試過 eARC都會唔會係呢個問題??? THX!!!

麻煩哂師兄先~ 我想了解多D, 比廠多D資料呢!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

小瑟 發表於 2020-11-13 11:35
Nintendo Switch, 4K upscale 會用唔到,開左會全黑,得聲。

未試過其他Upscale.... 🙄
但見其他Forums 都有用家同一問題。
之前已向香港Yamaha 返影情況🙏
謝謝幫忙。

銀級玩家

小瑟 發表於 2020-11-13 11:35

Netflix沒有這情況,只有Youtube 是這情況。
也可能和電視有關?🤔

黃金玩家

如果呢部作為入門的第一部機的話, 配哪 6隻speakers 及 哪1隻sub, 可以有性價比地, 玩到5.1.2 呢?