設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[電源線] 可提升畫質的接地盒Increcable MVD–EARTH

黑鑽玩家

Foreverwest 發表於 2021-10-30 16:05
Ching,同Crystal E比較效果有什麼分別呢

師兄你好,其實之前的post已經時常提及大家的分別!kojo 係處理 earth ground,而 increcable 係處理 signal ground!  

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Foreverwest + 10 + 10 Thx

查看全部評分

黑鑽玩家

yiuhei13 發表於 2021-11-1 08:59
有機會可以帶兩條V2家訪你分享一下。🥳

真係要叫一聲大佬!你咁樣去毒害人!真係好冇陰功!哈哈哈!

鉑金玩家

leroy76 發表於 2021-11-1 09:02

眾樂樂一定比獨樂樂更加開心。

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

leroy76 發表於 2021-11-1 08:57
師兄,我increcable地盒未試過插av amp!  幫唔到你!不如你試吓買一個digital玩一下先!可以插source或av ...

我之前就是用來插AV Amp同bluray, 係未試過插TV
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

黑鑽玩家

kingyan 發表於 2021-11-1 09:28
我之前就是用來插AV Amp同bluray, 係未試過插TV

(幫人問)師兄請問,av amp,駁地盒analog效果好,定還是駁地盒digiatl好?駁去那一個port?  謝謝!

黑鑽玩家

leroy76 發表於 2021-11-1 09:02

真係要試吓,十成中隨非器材未夠班,不過你套器材已是超晒班,試吓啦,試完包你話點解唔早D買,D片又要從新睇過
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

黑鑽玩家

leroy76 發表於 2021-11-1 09:32
(幫人問)師兄請問,av amp,駁地盒analog效果好,定還是駁地盒digiatl好?駁去那一個port?  謝謝! ...

我當時用6700插analog效果最好, 我駁RCA位

黑鑽玩家

來到最後一站,地盒speaker!

先買了3 sets 做測試!  今次speaker駁地盒不用傷腦根去猜測駁去邊樹!因為只有一個選擇,就係駁去speaker 的 biding post 負極!我首選擇了駁去前置的center 和 stereo sub 去聆聽,之後再駁去前置LCR聽!講真很失望!雖然有很明顯提升!主要係,聲音,層次分明及有條理,好過癮!但沒有壓倒性的勝利那一種興奮!可能自己套喇叭太弱雞;亦可能係 law of diminishing 關係!如果有師兄用此地盒駁去speaker有翻天覆地嘅提升,唔該你分享一下!萬分感激!

這2星期,我玩得很愉快!自己套av系統,聲,畫,能夠得到翻天覆地嘅改善真係好鬼興奮過癮!本身諗住upgrade XLR cable 或 power amp!幸運地看到此post去買此地盒玩,真係慳返唔少錢!而且我相信就算我去買XLR cable 或 power amp,換了後嘅效果一定比呢個地這低!何解?因為自己一直洗錢去,器材,電源,訊源!但,地,就只買了2隻kojo 地盒!所以今鋪真係兔同烏龜賽跑,宜家隻烏龜追上嚟了!

特別加插!地盒digital + iground G4 USB 駁去SONY A8F!  

基本上我先從地盒digital甩掉iground G4 LAN,然後換iground G4 USB,插去TV,之後返埋位,看畫面,呆咗10秒,好懷疑咁問自己,自己對眼係咪眼花,究竟睇緊啲乜嘢!

上次用地盒digital + iground G4 LAN 己經有好明顯增強立體感效果!誰知今次插USB,真係嚇輪死!毁滅性的立體感!癡Q線!

我會繼續購買此地盒,完美主義的我會先把所有av speaker加上地盒!此地盒唯一的缺點係要買好多舊,至於優點就係平同有效果!

先休息一下,之後試一下看netflix那條路!即係DC components,modem,router 和 switch!  因為要為Disney+ 作準備!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kingyan + 10 + 10 太正了

查看全部評分

黑鑽玩家

toms110 發表於 2021-11-1 08:04
呢個話題我唔再討論,佢係店員定老細嘅話你自己去問,你當我吹水啦,其他借到嘅師兄應該都係吹大左 ...

言下之意在代理冇放底Demo下,輝煌老板或話得事既人開三套新既比你番屋企試玩個幾月後還番,咁好大機會當新既再賣番出去

黑鑽玩家

leroy76 發表於 2021-11-1 09:44
來到最後一站,地盒speaker!

先買了3 sets 做測試!  今次speaker駁地盒不用傷腦根去猜測駁去邊樹!因為只 ...