設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hhc

[請教] Hi Fi聽Moov 24

進階玩家

ibillion 發表於 2020-10-10 08:23
正正就係因為呢個 hiby link 只可以揀選系統裏面的歌- 唔可以遙距操控其他app( I.. moov) , 我取消咗入R6 ...

請問駁MOOV 24bit, 你推介用咩方案?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

LM......

星級玩家

Kkbank 發表於 2021-1-14 12:06
LM......

我試過用
(1) Denon 4500Heos聽Tidal.
(2) sony X ii Tidal 3.5 出Rca.入 4500.
(3)  sony.電視9500G 裝Tidal.經EARC 入4500.
三樣用一個 設定。最後都係用電視板本同手機,兩個。

黃金玩家

Lung3348 發表於 2021-1-17 12:26
我試過用
(1) Denon 4500Heos聽Tidal.
(2) sony X ii Tidal 3.5 出Rca.入 4500.

其實我都好想支持本地app
但做完功課一大輪
為佢買既器材肯定貴過佢既月費
我覺得佢一心向附屬服務發展
唔係真正想開發一個全面音樂平台
有心做有乜奶油最簡單既串流機或電腦播歌都做唔到
唉,長氣左
但真係好洩氣
tidal 又要搵併音
其他又無hires

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Kkbank + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

Easier way and not bad sound quality for Moov 24 bit, is to use a DAP to a DAC or AMP.

I am using new Hiby R6 connecting to a DAC.  

Using a AudioQuest Type C to Type B cable.  Sound much better than using Bluetooth LDAC or AptX HD.

Another way is to use Line out to DAC or AMP.

銀級玩家

我都爬左好耐文,iphone > dac > amp,應該係我選擇比較簡單既方案。

有無大大可以推介啲平價少少或入門既usb dac可以連接amp聽到hi-res?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kahanglam 發表於 2021-2-19 22:58
我都爬左好耐文,iphone > dac > amp,應該係我選擇比較簡單既方案。

有無大大可以推介啲平價少少或入門既 ...

用iphone/ipad > Lightning to USB 3 Camera Adapter > TEAC UD505 > amp

無投訴

銀級玩家

taichu2 發表於 2021-2-20 14:24
用iphone/ipad > Lightning to USB 3 Camera Adapter > TEAC UD505 > amp

無投訴

入門都要成皮野?🙈

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kahanglam 發表於 2021-2-20 19:40
入門都要成皮野?🙈

唔駛成皮野,數字台間唔中有二手,都係$4-5k(無保用/國行)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄想平啲,都係Topping、SMSL依啲

新晶片之餘,價錢又平