設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AllenCheung@FB

[電源線] 造牆身電掣

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

ManHoWong@FB 發表於 2020-9-28 14:56
多6V 唔知會好幾多😂

如果你是玩開2ch而甪歐標機多,這6v會幫助好大精神爽利很多,因歐標機多數是230v,只要你玩開ch上流機種就會明白
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

黃金玩家

kingyan 發表於 2020-9-28 22:14
如果你是玩開2ch而甪歐標機多,這6v會幫助好大精神爽利很多,因歐標機多數是230v,只要你玩開ch上流機種 ...

So sad😭,佢無sale我!

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

ManHoWong@FB 發表於 2020-9-28 23:30
So sad😭,佢無sale我!

你想我SALE你D乜, 我又不是賣音響的從業員
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

搭單一問 我本身係電箱拉左一條線去牆身其中一個英式蘇 諗住駁拖板俾器材用

而家身痕想張果個英式改為美式孖位 一個俾amp另一個駁拖板

想問下個amp咁樣直插牆身會唔會個干擾仲大過插拖板

定係我保留一個英式牆蘇 買平衡隔離牛嘅效果會更好?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

用乜鬼隔離牛丫,多隻香爐多隻鬼,換獨立電好過啦...

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

識玩一定毒立電唔係你會後悔!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vicken 發表於 2020-10-2 17:34
識玩一定毒立電唔係你會後悔!

獨立電係咪一定要獨立電箱? 就咁拉條線出嚟意義唔大?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

hungsh626 發表於 2020-10-2 19:27
獨立電係咪一定要獨立電箱? 就咁拉條線出嚟意義唔大?

我pm咗你直接揾我傾!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vicken 發表於 2020-10-2 23:24
我pm咗你直接揾我傾!

收唔到你pm呀 我pm左你睇下見唔見到

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

AllenCheung@FB 發表於 2020-9-22 23:33
謝謝師兄回覆🙏 請問獨立線既性價比是否真的比同價位電源線高好多?

以做project 計,一個電氣師傅的人工大約1400 一日
英國prysman 2.5mm sq 1/c pvc cable 大約$6/m
一個twin 13A socket outlet 判頭會報$750 左右
一條32A RCBO with 30mA sensitivity 大約$125
所以$3000 拉一個point 位差不多了

p.s 我之前做過一單theatre 的project, 我問過tom lee 的acoustic engineer ,我個electrical system 點design 先可以配合佢地,如駛唔駛提供獨立電源,駛唔駛比clean earth 佢地,佢地乜都話唔駛........
只係provide 一個630A TPN isolator 比佢地就攪掂