設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: gc123

[入耳式] 罰抄簽名200次之1 Empire ear 「 Odin 」純開箱

專業玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 13:12
其實evr esr同hero都好聽,但我鍾情odin同女武既面版,可惜odin個價是女武一倍,但性能不是好一倍...
...

如果要對比兩對耳機價錢分別,先減除原廠線價錢後分別係(約數)12k valkyrie 線約2.2k EA官價 同 odin 17/8k左右線約10khkd EE 官價,看Valkyrie 線spec 就感覺像下圖果款EA EROS 2~🤨
不過一向聲音價錢是不按比例上升(多單也不一定好聲過少單元)。。。๛ก(ー̀ωー́ก)

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

gc123 發表於 2020-9-14 13:39
如果要對比兩對耳機價錢分別,先減除原廠線價錢後分別係(約數)12k valkyrie 線約2.2k EA官價 同 odin 17/ ...

thx for your info👍
可以就咁試條1960睇下有冇分別

專業玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 16:50
thx for your info👍
可以就咁試條1960睇下有冇分別

剛剛對比1960 (舊版換上 Pentaconn ofc L 頭可能會比公版暖聲少少) Strombreaker(簡稱 SB), 兩條線嘅聲底基本上係有89成相似,SB嘅聲音相比舊1960較為明亮,但尾音收得較快(少少),可以當係冷聲版1960(或者可能係更換左焊鍚物料,1960記得好像係用銅牌子我就唔記得),但整體兩條線質素接近, 不過兩條線相比下,個人認為odin配合SB 有較好嘅表現,   測試器材喺用黑磚
๛ก(ー̀ωー́ก)

專業玩家

choisan 發表於 2020-9-13 18:09
終於有另一些代理的產品睇吓,冇咁L悶
雖然那代理比較特別,有好多服務上的問題,總好過每次都ging.
我從未 ...

話說這邊是不是不接受到有其他代埋產品嘅開箱,琴晚有人用D last reply 在2012年嘅reply 亂答單字洗版~
買左新玩具分享下姐,都接受唔到 ╮(╯_╰)╭  

個username名"jxhnwxng1102"

黑鑽玩家

gc123 發表於 2020-9-15 08:11
話說這邊是不是不接受到有其他代埋產品嘅開箱,琴晚有人用D lasrt reply 在2012年嘅reply 亂答單字洗版~
...

seeing not many usual responses in this odin post, you may want to see it and judge it by yourself. believe it or not, like it or not, isn't it?
enjoy the freedom of speech and bs while everyone still entitles it,.......
i like your comparison, at least you are not saying something superior than others.

終於有另一些代理的產品睇吓,冇咁L悶

星級玩家

支持ching 開箱

專業玩家

choisan 發表於 2020-9-15 08:14
seeing not many usual responses in this odin post, you may want to see it and judge it by yourself ...

見周圍都無人開過post, 諗住分享阿姐, 只係估唔到就連分享都要分地區(不同網頁),
無俾錢賣廣告就無人開post甚至要打沉, 仲要俾人洗版洗到第三頁 ~ ╮(╯_╰)╭

睇下我幾時俾人封帳號 ๛ก(ー̀ωー́ก)

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
德仔老豆 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

銀級玩家

gc123 發表於 2020-9-15 08:56
見周圍都無人開過post, 諗住分享阿姐, 只係估唔到就連分享都要分地區(不同網頁),
無俾錢賣廣告就無人開 ...

EE咁大個牌子傳統發燒brand
轉代理出六隻新野咁大單 仲要賣到周街斷市 識人想買ODIN都排到唔知第幾個
但咁耐以來呢到都冇乜人講過

反而嗰啲咩咩Y  chifi國磚野郁一郁
就俾人推到十幾廿版 個個講到幾好聽幾好聽又秒殺呢樣嗰樣咁
又話要衝又話搶手過演唱會飛又天上有地下無
但去十次星際行晒咁多間舖又一個人都冇用/戴緊   

你就知咩事啦
上網認真你就輸了 信一成都嫌多

黃金玩家

隻Odin我之前都試過, 就好似師兄所講, 係好聽但係冇特別, 我覺得佢同VE隻極樂世界有啲相似, 搵日落去試清楚先

黃金玩家

有冇Ching覺得Odin中頻人聲略尖?換線調一調有冇計?