設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: gc123

[入耳式] 罰抄簽名200次之1 Empire ear 「 Odin 」純開箱

專業玩家

ip_csl 發表於 2020-9-13 23:08
所謂旗艦(我朋友的)

奇實你朋友點用到佢壞管(你朋友是不是入袋無用保護盒)😑,不過管不管是不是旗艦,只要用接近同一種物料要做分音壁少過1mm厚(包括CM),我覺得都有機會這樣壞。。。 除非用金屬cnc, 但是金屬都有其他問題(例如:道電,丢色。。。)無完美,貴耳機為有自己小心D用╮(╯_╰)╭
希望只係你朋友唔好彩,只係單一事件啦 ( ° △ °|||)︴
我都唔想上果家代理。。。

專業玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 00:45
我在showroom 用女武神聽隻Low,一聽,嘩,D bass咁勁既,勁個我隻ten 5好多
聽女高音又去得好盡好利,但又唔 ...

個個人耳仔聽出來同喜好都唔同,不用太過比較,音源唔同出嘅聲音都有影響,最重要自己仲意  ╮(╯_╰)╭

專業玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 01:02
我仲有條R studio slivermine銀線和orb clear force
ultimate,唔知配落去會點呢?

我想對odin 我可會轉用條銅線(推返D中音出來1960除外),等對圈定D先,再聽多4-5個月先算再決定~  _(:3」∠ )_

黑鑽玩家

ip_csl 發表於 2020-9-13 23:08
所謂旗艦(我朋友的)

是否物主使用時不小心整爛?, 淨係一返嚟開相就出事?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vicky907 發表於 2020-9-14 08:48
是否物主使用時不小心整爛?, 淨係一返嚟開相就出事?

用了一段短時間發現的(他的耳機每次用都放回耳機盒的)

銀級玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 00:45
我在showroom 用女武神聽隻Low,一聽,嘩,D bass咁勁既,勁個我隻ten 5好多
聽女高音又去得好盡好利,但又唔 ...

隻女武神我都覺得幾好,中高夠遠但又唔會尖聲
聽嘅大動態野幾醒神

今次呢六隻新野都幾有驚喜
除左odin(我買唔起但係真係幾好聲)之外性價比都幾高
HERO同女武神呢個價位嘅表現都幾抵玩

專業玩家

德仔老豆 發表於 2020-9-14 10:35
聽嘅大動態野幾醒神

這幾年高價入耳都愈出愈貴例如VE 隻 erlkönig,開價4xk,性價比曲線己經越來越過份。。。
對odin 遲下用原廠線(strombreaker)同PW1960 AB對比下(兩條都pw線,好軟身~☺),如果本身條原廠線係1960或接近的話,佢個價錢我又覺得可接受程度應該會好D(如果減返1960個價的話~)
不過我都唔明耳機線材個價錢比例會上到甘高。。。 ▄█▀█●

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

剛剛用條orb clear force ultimate試隻女武神都幾夾,感覺聽得舒服過原裝線,又有可能條原裝線未煲起,小弟唔係好識形容分別,條orb 價值2980,比例絕對符合用落萬元耳機上,
(4.4頭用adapter)

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

德仔老豆 發表於 2020-9-14 10:35
聽嘅大動態野幾醒神

其實evr esr同hero都好聽,但我鍾情odin同女武既面版,可惜odin個價是女武一倍,但性能不是好一倍...

專業玩家

JimmyCheung@FB 發表於 2020-9-14 13:07
剛剛用條orb clear force ultimate試隻女武神都幾夾,感覺聽得舒服過原裝線,又有可能條原裝線未煲起,小弟唔 ...

剛剛上左EE 官網一看條原廠線單買都要1300usb 😑
仲貴過條1960s2較個價。。。(我懷疑可能佢本身就係1960。。。)🤨