設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kc090908

[合併式擴音機] Naim Amp一問

鉑金玩家

kinchung 發表於 2020-8-7 14:28
1.  PMC25.22, SN3 會好些,SN3 用料好些,不是多 10W 的問題,價錢已話你知。
2.  XS3 加補品未能勝 202/2 ...

謝謝師兄 如果一體機應該都會考慮SN3先了
之後再搵CDP

白鑽玩家

kc090908 發表於 2020-8-7 22:24
謝謝師兄 如果一體機應該都會考慮SN3先了
之後再搵CDP

同意,我也見意 SN3,XS3 控制 bass 方面較差,其他差不多,我以前用 XS1,聽左十年,已放,Up 左去 82/250,up 前聽過當時 SN,202/200,282/250及朋友的 82/250,少少經驗,睇下可否幫到手。

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

甘我都要買多部Hicap比CD機用

白鑽玩家

Hicap 可後加,我發覺加在 int/pre 的 improvement 多些,你有無同感? 但我並不喜歡 Naim 的 CD player,所以咁多年都唔係一套,speaker 亦不是 Naim。

鉑金玩家

kinchung 發表於 2020-8-8 12:12
Hicap 可後加,我發覺加在 int/pre 的 improvement 多些,你有無同感? 但我並不喜歡 Naim 的 CD player,所 ...

Naim都好耐無出喇叭
而家既全套可能係Focal

白鑽玩家

hkheihk 發表於 2020-8-8 13:27
Naim都好耐無出喇叭
而家既全套可能係Focal

是啊! Naim Speakers 已是歷史。

鑽石玩家

kinchung 發表於 2020-8-8 12:12
Hicap 可後加,我發覺加在 int/pre 的 improvement 多些,你有無同感? 但我並不喜歡 Naim 的 CD player,所 ...

我就好彩執咗部停產前CDX2,佢隻PSU太貴了,暫時唔捨得買!有隻Hi-cap就駁咗去202,現在還玩埋core+nDAC,貪方便 ,SP就用ProAc 1SC或D20R,SQ,小工木耳認為OK啦
樓主最好都係上代理,試咗邊個組合啱你心水,咁先入手就最穩陣,上代理反正又唔使錢
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

白鑽玩家

你真好彩,CDX2 都入到,現在有錢都無得諗。

鑽石玩家

kinchung 發表於 2020-8-8 16:59
你真好彩,CDX2 都入到,現在有錢都無得諗。

係呀,當年代理大減價,還有貨尾,好彩執到,不知今年還有冇!師兄,你現在用緊乜嘢排蘇/或電處理器?
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鉑金玩家

kinchung 發表於 2020-8-8 10:48
同意,我也見意 SN3,XS3 控制 bass 方面較差,其他差不多,我以前用 XS1,聽左十年,已放,Up 左去 82/2 ...

多謝師兄
雖然音響貪新唔一定好
不過心魔都總係覺得新既product
點都應該有進步多D
所以都係朝SN3進發多
HI CAP可能之後先再加

CD機就要再搵搵先
敢問師兄而家用緊咩CDP