設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: qaz123

[Soundbar] Soundbar之選擇經歷(JBL BAR 9.1 vs 三星Q950T)

高級玩家

mx5mx5 發表於 2020-8-6 21:42
如果條jbl唔可以由電視Netflix出dolby atmos咁就可以慳翻

我就係想知8樓師兄講既係咪jbl
佢講到唔得咁
但啲報道又話得

星級玩家

LukeLu@G 發表於 2020-8-6 21:49
我就係想知8樓師兄講既係咪jbl
佢講到唔得咁
但啲報道又話得

暫時見到佢係對三星同sony電視有D問題,唔知對P記又點。1516中

鉑金玩家

今日中午望一望都冇咁多人留言, 多謝咁多人睇我個post,其實要多謝我家主人,本身因為外母大人屋企剛剛裝修完工,老婆話天降一皮當然要孝順老人家,我隨口講話好,之後頭痛中買咩的時候就見到大皇同其他傳媒都介紹BAR 9.1,我差不多全部睇過,所以買之前都叫做過下功課啦,最後當然親身去試下比較下更適合自己,仲去左幾個不同地方試, 回想起來都真是好辛苦,最後我都係入左BAR 9.1,除左聲效,始終簡單易用對老人家真的太重要,
磅水果日同我大人一齊,試好聽好講解落埋單,老婆問點解咁簡單就得,我地屋企搞一大餐先出到聲,我當堂靜左... 好啦,上星期日去左做好女婿教外母大人點樣用,整套機開箱連接駁都喺十五分鐘內完成,直頭零難度,好喇,再試外母大人的Sony X9500配Netflix出Atmos點燈成功,我就完成任務,不過馬上被召喚去買餸煮飯

星級玩家

qaz123 發表於 2020-8-7 00:30
今日中午望一望都冇咁多人留言, 多謝咁多人睇我個post,其實要多謝我家主人,本身因為外母大人屋企剛剛裝 ...

樓主請問你部x9500係邊一代,係ARC定係EARC?

新仔玩家

1. 用緊SAMSUNG 最新一代電視 => Q950T , 因為有Q-Symphony
2. 家裡AV機少嘅話 => JBL BAR 9.1, 因為BAR9.1 得一個HDMI IN
3. 錢多又有要求=>AMBEO, 靚聲, 可自由配SUB仔
4. 不要買SONY ST 5000, 質素雖不差, 但過時產物

利申:
用緊SONY  ST5000 (廳), AMBEO (房)

高級玩家

今日中午望一望都冇咁多人留言, 多謝咁多人睇我個post,其實要多謝我家主人,本身因為外母大人屋企剛剛裝 ...

多謝分享 聽你係講法
出netflix出atmos係成功架喎🤣

進階玩家

新手幾問,小弟用緊9500G ,有師兄話Sony 電視好似唔係好夾jbl 9.1 唔知係咪真嘅?同埋Jbl 9.1 後置可唔可以用火牛駁電,好怕拆埋去义電,有冇後置腳架推介?thx

星級玩家

點燈成功,正啊

進階玩家

loulouschan@G 發表於 2020-8-7 07:28
1. 用緊SAMSUNG 最新一代電視 => Q950T , 因為有Q-Symphony
2. 家裡AV機少嘅話 => JBL BAR 9.1, 因為BAR9.1 ...

Q950t有Q-Symphony係咪爭好遠?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

loulouschan@G 發表於 2020-8-7 07:28
2. 家裡AV機少嘅話 => JBL BAR 9.1, 因為BAR9.1 ...

想請教師兄一下,ambeo 無後置喇叭,其效果是否同有後置可比? 我用緊LG 65 C9,Q950T可以不用考慮,正比較JBL 同 ambeo. Thank you!